Na jihu Slovenska vykolejil nákladní vlak, ochromil trať na Maďarsko

Vykolejení nákladního vlaku Gbelce. Pramen: FB/Öcsi És TimiVykolejení nákladního vlaku Gbelce. Pramen: FB/Öcsi És Timi

Vlaky Praha – Budapešť a zpět jsou nahrazovány v úseku Strekov – Štúrovo autobusy.

Mimořádná událost na jihu Slovenska dnes krátce před polednem ochromila provoz mezinárodních vlaků. V úseku Gbelce – Mužla na hlavní trati na Maďarsko vykolejil (a poztrácel část nákladu) nákladní vlak. Vlakový provoz je zastaven v celém úseku Strekov – Štúrovo.

Událost ovlivňuje i spoje mířící do/z České republiky. Vlaky EC 131 (Varšava – Budapešť), EC 173 (Hamburk – Praha – Budapešť) a EC 281 (Praha – Budapešť) budou v úseku Bratislava – Budapešť vedeny odklonem přes stanici Rajka. „Zpoždění za úsekem odklonu se může zvýšit o cca 60 až 90 minut,“ uvádějí České dráhy na své stránce k mimořádnostem.

Vlaky Praha – Budapešť a zpět jsou nahrazovány v úseku Strekov – Štúrovo autobusy. „Dle informací ze ZSSK, vzhledem k nižšímu počtu autobusů je prováděna kyvadlová náhradní doprava, vlaky ve stanici Strekov ve směru Bratislava – Brno – Praha nečekají na autobusy náhradní dopravy,“ doplnily ČD.

Na místě probíhá vyšetřování, odstranění nákladu a oprava kolejiště. Předpoklad zprovoznění je v sobotu ráno. „Ideální víkend na odstavení Metropolitanů. V Budapešti F1 a v Bratislavě AC/DC,“ zní jeden z komentářů na Facebooku.

Aktualizujeme.

Tagy slovensko vykolejení vlaku
31 komentářů