ČSA se vrátí do Kunovic unikátní přehídkou uniforem, muzeum osvítí letadla

Uniformy ČSA. Foto: Rosťa KopeckýUniformy ČSA. Foto: Rosťa Kopecký

Během hodiny bude předvedena většina uniforem ze stoleté historie dopravce.

Letecké muzeum v Kunovicích bude v sobotu místem unikátní akce spojené se stoletou historií ČSA. Autoři knihy o historii uniforem ČSA Jiřina Kopecká Borková a Rosťa Kopecký ve spolupráci s muzeem do Kunovic přivezou celou kolekci, kterou předvedou bývalé zaměstnankyně letecké společnosti či jejich dcery a vnučky.

Přehlídka proběhne od 21:00 do 22:00, provedou jí moderátoři Natálie Janyšková a Petr Kubala. Nepůjde jen o samotnou přehlídku: po jejím skončení budou návštěvníci mít možnost prohlédnout si letadla v záři reflektorů a nahlédnout do interiérů některých rozsvícených letounů.

Autorům projektu se podařilo získat téměř všechny historické uniformy, i když chybí například stejnokroje z období po válce.

Vstupné je 300 Kč, v ceně je i losování tomboly. Muzeum návštěvníkům vzhledem k omezenému počtu židliček a laviček v areálu doporučuje, aby se vybavili vlastním sedátkem, podsedákem, karimatkou, dekou či jiným podobným zařízením. V případě nepříznivého počasí bude akce přesunuta na jiný termín.

Stoleté výročí ČSA připomíná unikátní kniha vytvořená bývalými zaměstnanci

Tagy České aerolinie ČSA Letecké muzeum Kunovice uniformy
3 komentáře