Trutnov spouští ve městě a okolí nové radary, úsekové měření zavede na sedmi místech

Radar v Rokytníku. Foto: Město TrutnovRadar v Rokytníku. Foto: Město Trutnov

Město instalaci radarů vysvětluje snahou o větší bezpečnost provozu.

Trutnovská radnice spouští od pondělí 18. července do provozu nové radary na úsekové měření rychlosti. Postupně začne měřit rychlost na sedmi úsecích ve městě a okolí.

O dokončení instalace nových radarů informovalo město v tiskové zprávě. Tři radary si město pronajalo ze svých zdrojů, čtyři zapůjčilo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Radnice pořízení radarů vysvětluje očekávaným nárůstem dopravy ve městě po otevření polské rychlostní silnice S3 na české hranice. „Hlavním cílem instalace těchto radarů není vybírání pokut, ale zajištění bezpečnosti pro všechny občany a návštěvníky našeho města. Chceme, aby řidiči jezdili bezpečně a dodržovali rychlostní limity,“ vysvětluje Michal Rosa, starosta města Trutnova.

Město za využití radarů a přenos dat zaplatí za pět let 8,5 milionu korun. Čtyři radary budou umístěny na silnici I/16 ke státní hranici, konkrétně v Libči, Voletinách, Zlaté Olešnici a Bernarticích. Dva budou v Mladých Bukách, jeden na silnici III/3012 ve Starém Rokytníku.

Provoz radarů bude mít na starost Městská policie Trutnov. Zařízení v Mladých Bukách a Hertvíkovicích začnou měřit rychlost už od 18. července.„Řidiči některé z nich už nyní mohou na silnicích potkat, nicméně zahájení ostrého provozu teprve přijde. Nyní dokončujeme jejich instalaci a zapojení. Další vlna radarů bude spuštěna postupně na přelomu srpna a září,“ dodává Radek Svoboda, ředitel Městské policie Trutnov.

Všechny radary budou hlídat maximální povolenou rychlost 50 km/h, měření se bude týkat i motocyklů. Trutnovský městský úřad kvůli navýšení počtu radarů pořídil nový software, který se zpracováním přestupků pomůže. Ve hře je i případné posílení oddělení přestupků o 1-2 pracovní místa.

Tagy Trutnov úsekové měření rychlosti
53 komentářů