Opavský dopravní podnik koupí osm elektrobusů, shání i nabíjecí systém

Trolejbus 32 Tr v ulicích Opavy. Foto: MDPOTrolejbus 32 Tr v ulicích Opavy. Foto: MDPO

Předpokládaná hodnota vypsané veřejné zakázky je 120,4 milionu korun bez DPH.

Městský dopravní podnik Opava (MDPO) vypsal veřejnou zakázku na dodávku osmi nových plně nízkopodlažních elektrobusů a nabíjecího systému. Zadavatel požaduje postupné dodání vozidel mezi 1. prosincem 2025 a 30. zářím 2026. Nejpozději do 31. ledna téhož roku pak má být dodán a zprovozněn nabíjecí systém.

Součástí dodávky bude také například zaškolení pracovníků MDPO s obsluhou a údržbou elektrobusů a nabíjecího systému, poskytnutí příslušné technické podpory, včetně dodání nezbytného vybavení, poskytování záručního servisu nabíjecího systému či provádění záručních oprav elektrobusů za podmínek stanovených Servisní smlouvou.

Předpokládaná hodnota veřejné zakázky je 120,4 milionu korun bez DPH. Příjem nabídek skončí 7. srpna. Podané nabídky budou následně hodnoceny z 60 % podle nabídkové ceny, z 15 % podle garance minimálního dojezdu, z 10 % podle kapacity cestujících, z 10 % podle délky záruční lhůty pro elektrobusy a z 5 % podle délky záruční lhůty nabíjecího systému.

MDPO požaduje minimální kapacitu elektrobusů 70 osob (sedící i stojící) a garanci minimálního dojezdu podle poskytnutých profilů tratí (250 km) po dobu 60 měsíců. Minimální délka záruční lhůty u elektrobusů je stanovena na 48 měsíců, u nabíjecího systému pak na 60 měsíců. Vyplývá to ze zadávací dokumentace a jejích příloh.

V Opavě dosud na rozdíl od jiných měst v Moravskoslezském kraji elektrobusy nejezdí.

Tagy elektrobusy MDPO Městský dopravní podnik Opava Opava
9 komentářů