Zbavte se auta, veřejnou dopravu budete mít rok zdarma. Frankfurt nabídl lidem netradiční bonus

Vlaky ve Frankfurtu. Foto: Deutsche BahnVlaky ve Frankfurtu. Foto: Deutsche Bahn

Podmínkou je rok nevlastnit auto.

Vedení Frankfurtu nad Mohanem se rozhodlo motivovat své obyvatele k většímu používání veřejné dopravy netradičním bonusem.

Pokud se lidé rozhodnou odhlásit auto a přestat ho používat, mohou získat zdarma jízdenku na neomezené cestování veřejnou dopravou po celém Německu (s výjimkou dálkových spojů ICE a IC/EC) na dalších dvanáct měsíců. Hodnota takového bonusu je necelých 600 eur.

„Aby bylo snazší přejít z osobních aut na ekologicky šetrné dopravní prostředky, město Frankfurt nad Mohanem nyní odměňuje každého, kdo odhlásí svůj vůz. Získá na rok Deutschland Ticket,“ uvedl Wolfgang Siefert, vedoucí oddělení mobility ve Frankfurtu. Bonus vysvětluje tím, že zbavením se auta lidé výrazně přispívají k fungující dopravě ve Frankfurtu.

Nárok na bonus mají všichni, kdo odhlásí auto se spalovacím motorem. Podle Sieferta je Frankfurt městem, kde se dá žít bez problémů bez auta. „Jsme město krátkých vzdáleností, neustále se rozšiřuje cyklistická síť a máme hustou místní dopravní síť, která je pro občany každý den a 24 hodin denně. Tyto možnosti jsou doplněny o půjčovny kol, e-skútrů a nabídky sdílených aut,“ dodal Siefert.

Podmínkou je bydliště ve Frankfurtu, rok nesmí lidé koupit jiné auto. Po roce město vyhodnotí, jak je celá akce úspěšná.

Tagy Deutschland-Ticket Frankfurt nad Mohanem
28 komentářů