Developer Třešňák neuspěl s odporem proti Kladrubské spojce, územní rozhodnutí na silnici kolem Teplic platí

Vizualizace Kladrubské spojky. Foto: ŘSDVizualizace Kladrubské spojky. Foto: ŘSD

Stavba má přinést Teplicím úlevu od tranzitní dopravy.

Ministerstvo dopravy potvrdilo územní rozhodnutí pro Kladrubskou spojku, která má v budoucnu výrazně ulehčit dopravě v Teplicích. Proti stavbě vystupuje podnikatel Jaroslav Třešňák a jeho devoloperská firma JTH. Firma i Třešňák s manželkou podali odvolání proti územnímu rozhodnutí ústeckého krajského úřadu.

Rozhodnutí o zamítnutí odvolání je na úřední desce ministerstva dopravy.

Pro Ředitelství silnic a dálnic rozhodnutí znamená, že může dál pokračovat s přípravou aktuálně jedné z největších investičních akcí do silniční infrastruktury v Ústeckém kraji. Novostavba silnice mezi Nechvalicemi a Kladruby se připravuje již řadu let, došlo i ke změně trasy.

Trasa Kladrubské spojky. Foto: ŘSD

Pět kilometrů dlouhá spojka má propojit silnici I/13 ve směru od Mostu se silnicí I/63, která je přivaděčem k dálnici D8. Po vybudování Kladrubské spojky bude silnice I/63 v celé délce přečíslována na silnici I/13, Od dálniční křižovatky Řehlovice po dálniční křižovatku Knínice bude silnice I/13 využívat trasu dálnice D8. Nové řešení tak má ulehčit zastavěným částem Teplic, Srbic a Soběchleb od tranzitní dopravy.

Odhadovaná hodnota zakázky je 4,116 miliardy korun, stavba má začít v roce 2027. Kompletně stavbu popisuje ŘSD v informačním letáku.

Třešňák si v odvolání stěžoval na to, že Krajský úřad nepřihlédl k některým jeho námitkám. „Současná podoba vydaného územního rozhodnutí velmi výrazně zasahuje do našich vlastnických práv. Dojde k rozsáhlým trvalým záborům našich parcel tělesy silnice a snížení využitelnosti i přilehlých parcel z důvodu omezení v ochranných pásmech silnic,“ uvedl Třešňák. „Stávající způsob provedení záměru nás zatěžuje více, než je třeba,“ píše v odvolání.

Podnikatel Jaroslav Třešňák má v oblasti budované spojky pozemky. V Teplicích je vnímán velmi rozdílně. Stojí například za zbouráním budovy Městských lázní, patřil k největším sponzorům prezidentské kampaně Miloše Zemana.

Tagy I/13 Jaroslav Třešňák JTH Holding Kladrubská spojka Ministerstvo dopravy Ředitelství silnic a dálnic ŘSD Teplice
16 komentářů