Karlovarský kraj může začít vyhlížet D6 od východu. ŘSD vypsalo tendr na první úsek

Vizualizace dálnice D6 v úseku Knínice - Bošov. Foto: ŘSDVizualizace dálnice D6 v úseku Knínice - Bošov. Foto: ŘSD

Ze zhruba 130 kilometrů dlouhého dálničního spojení mezi Prahou a Karlovými Vary zbývá dokončit 63 kilometrů dálnice.

Karlovarský kraj by se mohl po letech odkladů dočkat prvních kilometrů dálnice D6 východně od krajského města. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) aktuálně vypsalo tendr na úsek Bošov – Knínice. Předpokládaná hodnota zakázky je 3,36 miliardy korun bez DPH.

„Na stavbu délky 7,9 km probíhá stavební řízení na DESU a majetkoprávní příprava a dokončuje se výběrové řízení na zhotovitele archeologického výzkumu,“ doplnil na síti X šéf ŘSD Radek Mátl.

Dopravní a energetický stavební úřad (DESÚ) zahájil stavební řízení letos v dubnu. Šlo o důležitý milník v přípravě, která nabírá zpoždění. ŘSD podalo žádost o stavební povolení na ministerstvo dopravy už loni v červnu, jenže muselo doplnit podklady, na což dostalo lhůtu do konce listopadu. Agendu poté převzal nově vzniklý DESÚ.

D6, úsek Knínice - Bošov. Foto: ŘSD

D6, úsek Knínice – Bošov. Foto: ŘSD

Tendr na záchranný archeologický průzkum začal rovněž letos v dubnu. Samotná stavba by měla začít příští rok a skončit v roce 2028. Naváže na úsek Lubenec – Bošov, který se otevřel v roce 2015. Na západním konci pak má zhruba ve stejnou dobu začít stavba navazujícího úseku Knínice – Žalmanov.

Ze zhruba 130 kilometrů dlouhého dálničního spojení mezi Prahou a Karlovými Vary zbývá dokončit 63 kilometrů dálnice. Před několika dny začalo ŘSD stavět 12 nových kilometrů v úseku Petrohrad – Lubenec. Práce vyjdou na 3,47 miliardy. Celá D6 mezi Prahou a Karlovými Vary by měla být hotová v roce 2028.

Tagy D6 D6 Knínice - Bošov ŘSD
18 komentářů