„Kufrový“ problém má na letišti jen státní firma. Konkurence řeší personální pomoc

Odbavení letadel. Foto: MenziesOdbavení letadel. Foto: Menzies

Menzies odbavuje přes polovinu letů, podle svých slov chce pomoci letišti „uhasit požár“.

Problém s odbavováním zavazadel na Letišti Praha má jen jeden ze dvou poskytovatelů handlingu na Ruzyni: Czech Airlines Handling (CSAH). Největší poskytovatel handlingových služeb na letišti Menzies Aviation Czech naopak situaci v přepravně nejsilnějším období roku zatím zvládá bez výrazných zpoždění a výpadků.

„Personální situace není jednoduchá ani pro nás, ale daří se nám dodržet většinově kontrakty podle smluv. Cestující, kteří letí s našimi klienty, nemusí mít zatím obavy z toho, že bychom hromadně nenaložili zavazadla nebo čekali spoustu hodin po příletu na jejich výdej,“ řekl Jiří Petržilka, jednatel Menzies Aviation Czech.

Menzies má celoročně více než polovinu trhu handlingových služeb na letišti, pouze v letních měsících má CSAH více kvůli obsluze letecké společnosti Smartwings. Tu využívají hlavně tuzemské cestovní kanceláře pro lety k moři. Menzies se v Praze stará o odbavení letadel více než 50 leteckých společností, mezi nimi například Ryanair, easyJet, Emirates nebo Qatar Airways.

V reakci na problémy CSAH řeší Menzies, jak svému konkurentovi a letišti pomoci. Svým zaměstnancům již nabídl, zda jsou ochotni jít vypomoci CSAH s vykládkou a nakládkou zavazadel. Podle Petržilky tím chce firma pomoci letišti „uhasit požár“. „Není to pro nás v žádném  případě jednoduchá situace, ale klíčové je, aby odbavování zavazadel fungovalo,“ vysvětlil Petržilka.

CSAH patří státnímu Letišti Praha. Firma včera v reakci na stávající problémy uvedla, že do odbavení zavazadel přesouvá i část lidí z kanceláří.

Letiště hasí krizi s odbavením zavazadel, přesouvá lidi z kanceláří ke kufrům. Slibuje dovoz zdarma

Tagy Czech Airlines Handling handling letiště praha Menzies Aviation
51 komentářů