Praha je na našem seznamu hned po Varšavě, řekl obchodní ředitel Ethiopian Airlines

Premiéra Airbusu A350 Ethiopian Airlines v Praze v roce 2019. Zdroj: Facebook.com - Letiště PrahaPremiéra Airbusu A350 Ethiopian Airlines v Praze v roce 2019. Zdroj: Facebook.com - Letiště Praha

Dopravce tvrdí, že pokud spustí další linky z Evropy, určitě se na Ruzyni objeví.

Letecká společnost Ethiopian Airlines má i po spuštění linky do Varšavy v hledáčku Prahu. Mezi oběma letišti si přitom původně vybírala, přičemž zvítězila polská metropole.

Pokud dopravce spustí další linky z Evropy, v Praze se prý určitě objeví. V rozhovoru pro web fly4free.pl to řekl obchodní ředitel Ethiopian Airlines Lemma Yadecha.

„Praha je na našem seznamu hned po Varšavě,“ uvedl Yadecha.

Ethiopian Airlines zahájily pravidelnou linku z Addis Abeby do Varšavy v úterý 2. července. Lety mají zatím mezipřistání v Aténách a jsou na ně nasazovány Boeingy 737 MAX 8. V budoucnu vystřídá v mezipřistání řecké hlavní město Vídeň, úzkotrupý letoun navíc nahradí širokotrupý Airbus A350 v konfiguraci pro 343 cestujících. Změna vejde v platnost 27. října.

Ethiopian Airlines mění plány pro linku do Varšavy. Nasadí Airbus A350, cestující čeká mezipřistání ve Vídni

Střední Evropa je pro Ethiopian Airlines důležitý trh

V rozhovoru s polským webem Yadecha rovněž zmínil, že střední Evropa je pro společnost velmi důležitý trh. Už nyní po startu spojení by prý byli schopni bez problémů létat mezi Varšavou a Addis Abebou denně a přímo, navíc s Airbusem A350.

Na dotaz, proč budou nyní na lety nasazovány menší MAXy a let absolvuje mezipřistání, Yadecha odpověděl, že v cestě stály společnosti zdlouhavá získávání všech povolení, a nebyl tak dostatek času na zahájení předprodeje letenek. Trasu navíc chtěli spustit ještě v létě.

Tagy Ethiopian Airlines letiště praha Letiště Varšava Polsko prg varšava WAW
17 komentářů