Začíná oprava Pražského okruhu u sjezdu na Barrandov za 240 milionů

Pražský okruh u sjezdu na Barrandov. Pramen: ŘSDPražský okruh u sjezdu na Barrandov. Pramen: ŘSD

Po většinu doby bude doprava vedena v režimu 2/2 provizorní jízdní pruhy a rychlost bude snížena až na 60 km/h.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zahájí tento týden s několikaměsíčním zpožděním velkou opravu a vylepšení Pražského okruhu mezi Lochkovským tunelem a sjezdem na 16. kilometru do ulice K Barrandovu.

Práce potrvají se zimní přestávkou do července příštího roku a na vytíženém tříkilometrovém úseku, kterým denně projede na 50 000 vozidel, si vyžádají dopravní omezení.

Zakázku získala společnost Skanska s nabídkovou cenou 238,4 milionu korun a s dobou výstavby 30 týdnů. Původně práce měly začít už v dubnu. Opravovat se budou oba jízdní pásy. Dálnice především dostane nový povrch, asfalt bude nahrazen betonem.

Zároveň se bude prodlužovat připojovací pruh u mimoúrovňové křižovatky Slivenec (km 16) ve směru k dálnici D5. „Toto prodloužení usnadní připojování vozidel od Barrandova, kde je ve špičkových hodinách vysoká intenzita připojujících se vozidel, zvýší se tak bezpečnost dopravy v tomto úseku,“ stojí v materiálech ŘSD.

Práce, které jsou rozvrženy do dvou stavebních sezon, bude provázet omezení provozu. Rekonstrukce bude zahájena budováním nového přejezdu středního dělícího pásu v km 16,290–16,425. Prováděny zde budou mimo jiné výkopové práce, dále drenáže, chráničky a štěrbinové žlaby a kabelová komora. Nakonec budou položeny asfaltové vrstvy a osazena svodidla.

Celou rekonstrukci bude provázet částečné omezení provozu. Po většinu doby bude doprava vedena v režimu 2/2 provizorní jízdní pruhy a rychlost bude snížena až na 60 km/h. Výjimku bude tvořit několik dnů, kdy budou stavbaři připravovat prostor pro další etapu stavby a měnit dočasné dopravní značení. V těchto termínech bude doprava vedena v režimu 1/1.

Poprvé k tomu dojde od 4. do 6. července, a to z větší části v nočních hodinách.

Pražský okruh mezi Lochkovským tunelem a sjezdem na Barrandov (MÚK Slivenec) byl součástí stavby Lahovice – Slivenec. Jde o nejnovější část okruhu, stavěla se v letech 2006 až 2010 spolu s dalšími dvěma úseky směrem k D1.

Vedení dopravy při zahájení stavby:

Čtvrtek 4. 7. 2024 21:00 hod. – pátek 5. 7. 2024 9:00 hod. pravý + levý jízdní pás v režimu 1/1, včetně úplné uzavírky nájezdové větve MÚK 16 směr BRNO

Pátek 5. 7. 2024 21:00 hod. – sobota 6. 7. 2024 9:00 hod. pravý + levý jízdní pás v režimu 1/1, včetně úplné uzavírky nájezdové větve MÚK 16 směr BRNO

Tagy Pražský okruh ŘSD Skanska
11 komentářů