Slovenská aerolinka opět rozšiřuje flotilu. AirExplore přibírá tři další nákladní letouny

Boeing 737-800 společnosti Air Explore. Foto: Air ExploreBoeing 737-800 společnosti Air Explore. Foto: Air Explore

Flotila AirExplore čítá s nejnovější akvizicí celkem 17 letadel.

Letecká společnost Air Explore po krátké době opět rozšiřuje svou flotilu letadel. V tiskové zprávě oznámila akvizici tří nákladních Boeingů 737-800. Slovenský dopravce tak nyní provozuje dohromady sedmnáct letadel. Devět jich létá s cestujícími, osm s nákladem.

Člen Avia Solutions Group, která je největší skupinou poskytující služby ACMI, tedy pronájem letadel včetně posádek jiným společnostem, hodlá umístit nové stroje na evropských a blízkovýchodních letištích.

„S nárůstem objemu e-komerce po celém světě se provozování letecké nákladní dopravy stává stále životaschopnější. Rozšíření flotily je na naší cestě novým milníkem. Zároveň očekávám nahrazení starších typů nákladních letadel novějšími typy, jako jsou právě nové B737-800 NG,“ uvedl šéf AirExplore Martin Stulajter.

Od svého založení v roce 2010 se AirExplore rozrostly na největší slovenskou leteckou společnost poskytující charterové a ACMI služby. Podle webu planespotters.net létají její letouny například pro společnosti Jet2 nebo Enter Air. Průměrné stáří flotily je 27 let.

Tagy Air Explore AirExplore AXE slovensko
Žádné komentáře