Další omezení v Berouně. Kraj bude opravovat hlavní tepnu skrze centrum

Plzeňská ulice v Berouně. Pramen: Wikimedia Commons/ŠJů (cs:ŠJů)Plzeňská ulice v Berouně. Pramen: Wikimedia Commons/ŠJů (cs:ŠJů)

Nejde o jediné omezení v Berouně a okolí. Středočeský kraj na etapy rekonstruuje silnici II/116 mezi Berounem a Nižborem.

Obyvatelé i návštěvníci Berouna se musejí o nastávajících prázdninách připravit na nemalé dopravní komplikace. Středočeský kraj na léto naplánoval opravu silnice II/605 v centru města. Konkrétně jde o úsek Plzeňské ulice od křižovatky s Koněpruskou po most TGM přes Berounku.

„Vzhledem k lokalitě musí být rekonstrukce rozdělena do tří etap, ta první odstartuje již 8. července,“ oznámilo město na svých stránkách.

Během první etapy oprav, která se uskuteční od 8. do 24. července, bude uzavřen úsek Plzeňské ulice od křižovatky s ulicí Zvonařova až po křižovatku s Tyršovou Tyršova. Vzhledem k rekonstrukci křižovatky s ulicí Koněpruská bude v tomto období uzavřena i část Koněpruské od kruhového objezdu.

Druhá etapa má trvat od 25. července do 4. srpna a zahrne úsek od křižovatky s ulicí Tyršova až ke křižovatce s Okružní. Poslední třetí etapa je naplánována Středočeským krajem na období od 5. do 25. srpna a zahrne úsek od křižovatky s Okružní až k mostu přes Berounku. Během oprav budou vyznačeny objízdné trasy.

Motoristé v Berouně se přitom musejí s omezeními na Plzeňské, kterou denně projede na 20 000 aut, vyrovnávat dlouhodobě. Teprve loni na podzim skončila po dvou stavebních sezonách oprava této komunikace na západním okraji města směrem do Králova Dvora.

„Důvodem rekonstrukcí je stav vozovky. Stávající živičný povrch silnice je u konce životnosti, objevují se na ní trhliny a začínající se vytvářet vyjeté koleje. Protože se jedná o extrémně vytížený průtah městem, je potřeba opravit povrch i s ohledem na bezpečnost provozu,“ uvedlo město.

Nejde přitom o jediné omezení v Berouně a okolí. Středočeský kraj v současné době na etapy rekonstruuje silnici II/116 v úseku mezi Berounem a Nižborem. Úplná uzavírka má trvat od 18. července do 9. srpna. Objízdná trasa je vedena přes Chyňavu.

Tagy Beroun II/605 Středočeský kraj
4 komentáře