Nymburk postaví u nádraží věž pro bicykly za 24 milionů

Cyklověž v Čelákovicích, ilustrační foto. Autor: GoogolManiac – Vlastní dílo, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=106542900Cyklověž v Čelákovicích, ilustrační foto. Autor: GoogolManiac – Vlastní dílo, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=106542900

Cyklověže mají i další města v Polabí, například Čelákovice, Lysá nad Labem, Kolín nebo Poděbrady.

Město Nymburk našlo dodavatele stavby automatického parkovacího zařízení pro kola. Tzv. cyklověž (biketower) postaví u nádraží společnost Systematica, která přišla s nabídkou 24 milionů korun. Očekávané náklady byly 27 milionů. Fakticky veškeré náklady pokryjí dotace z Integrovaného regionálního programu a od Středočeského kraje.

Cyklověž bude vybudována vlevo od podchodu u nádraží do 11 měsíců od předání staveniště. Město předpokládá, že stavba bude zahájena počátkem července. Území pro stavbu je z jižní strany vymezeno Nádražní ulicí, ze severní a západní strany parkovištěm pro osobní automobily a železniční tratí, z východní strany autobusovým nádražím a výpravní budovou.

Kapacita cyklověže bude 118 míst. Na střeše budou fotovoltaické panely, vyrobená energie bude využita pro provoz objektu. Součástí budou i dobíjecí boxy pro elektrokola. Poplatek za využití cyklověže bude možné hradit i prostřednictvím InKarty ČD.

Cyklověže mají i další města v Polabí, například Čelákovice, Lysá nad Labem, Kolín nebo Poděbrady.

Tagy cyklověž Nymburk
29 komentářů