Rakouské dráhy přeruší na dva měsíce noční vlaky do Paříže. Vysvětlují to výlukami

Nightjet ve Vídni. Foto: ÖBBNightjet ve Vídni. Foto: ÖBB

V provozu zůstane spojení do Bruselu.

Rozsáhlé stavební práce na německé a francouzské železnici přinutily rakouské spolkové dráhy k nezvyklému kroku. Na více než dva měsíce přeruší provoz nočních vlaků mezi Vídní a Paříží a Berlínem a Paříží.

O novém opatření informoval dopravce na svých stránkách. „I přes intenzivní úsilí zainteresovaných železnic nelze v období od 12. srpna do 25. října 2024 nabídnout některé spoje Nightjet z důvodu rozsáhlých stavebních prací v Německu a Francii,“ uvedl dopravce.

Francouzský správce infrastruktury vysvětlil omezení pracemi na úseku Epernay – Château-Thierry. Souběžně budou probíhat práce v Německu, zejména v úseku mezi Halle a Eisenachem.

Dopravce už nyní čelí na trase častým zpožděním právě kvůli stavu infrastruktury. Krok vysvětluje tím, že se chce vyhnout neočekávanému rušení spojů nebo velkým zpožděním.

„Pro cestující, kteří chtějí cestovat z Vídně do Paříže klimaticky šetrným způsobem, existují alternativy v denní dopravě nebo s Nightjetem do Bruselu a poté s Eurostarem do Paříže,“ poradily dráhy.

Tagy nightjet noční vlaky ÖBB
39 komentářů