Embraer získal prvního mexického zákazníka na letouny nové generace, Mexicana objednává 20 strojů

Embraer E2 v barvách společnosti Mexicana de Aviación. Zdroj: EmbraerEmbraer E2 v barvách společnosti Mexicana de Aviación. Zdroj: Embraer

Mexická společnost obnovila svoji činnost v závěru loňského roku, a to po dlouhých třinácti letech.

Brazilský výrobce letadel Embraer dodá do Mexika své první letouny nové generace. Tamní státní letecká společnost Mexicana de Aviación si závazně objednala deset letadel E190-E2 a stejný počet E195-E2.

Dodávky nových strojů začnou ve druhém čtvrtletí příštího roku. Oba typy budou v konfiguraci jedné cestovní třídy, menší E190-E2 pro 108 cestujících a větší E195-E2 pro 132 cestujících.

Dopravci mají letouny pomoci s růstem a modernizací flotily, ale i posílením vnitrostátní a mezinárodní konektivity.

Mexická společnost obnovila svoji činnost v závěru loňského roku, a to po třinácti letech. Před krachem bývala Mexicana největší mexickou aerolinkou, vznikla v roce 1921. Po jejím konci došlo v regionu k rozvoji soukromých dopravců, kterým má nyní konkurovat. Hlavní podíly na trhu mají nyní Volaris, Viva Aerobus a AeroMexico. Státní společnost pod vlastnictvím ministerstva obrany slíbila při obnovení provozu letenky zhruba o pětinu levnější.

„Vidět rychlý růst, kterého Mexicana dosáhla od obnovení provozu v prosinci 2023, bylo pozoruhodné. Letecká společnost již létá do 18 destinací a přepravila více než 115 tisíc cestujících,“ uvedla viceprezidentka Embraeru Priscilla Doro Solymossy.

Restart po 13 letech. Zkrachovalá Mexicana je znovu v provozu, stát jako majitel slibuje nižší ceny

Tagy E-Jet E2 E190-E2 E2 Embraer Embraer E190-E2 Embraer E195-E2 Mexicana Mexicana de Aviación Mexiko
Žádné komentáře