Gepard Express zavedl přímou linku mezi Brnem a pražským letištěm

Dodávka Gepard Express pro linku Brno - Letiště Praha. Foto: Gepard ExpressDodávka Gepard Express pro linku Brno - Letiště Praha. Foto: Gepard Express

Dopravce začíná se čtyřmi páry spojů denně.

Společnost Gepard Express dnešním dnem spojila po silnici přímou linkou Brno s Letištěm Václava Havla. Na trasu vyjela s dodávkami Mercedes. „Tato novinka představuje zásadní zlepšení pro všechny, kteří hledají co nejrychlejší a nejpohodlnější způsob, jak se dostat z moravské metropole přímo na letiště, a to bez zdlouhavé zajížďky do pražského centra,“ uvedla firma v tiskové zprávě.

Jízdní řád počítá s dobou cesty 2 hodiny a 25 minut. Přímé spojení mezi Brnem a pražským letištěm aktuálně nabízí FlixBus, který ale jezdí přes centrum Prahy s jízdní dobou 3 hodiny a 20 minut.  Spoje budou v provozu zatím čtyřikrát denně každým směrem. Od 15. července pak přibydou další tři, čímž se celkový počet nových spojů zvýší na čtrnáct denně, se sedmi odjezdy z Brna a sedmi z Prahy. Spoje budu jezdit každé dvě hodiny od 6:00 do 18:00, což poskytne cestujícím větší flexibilitu a lepší možnosti při plánování svých cest. Cena jednosměrného jízdného je stanovena na 390 Kč.

„Je až s podivem, že na největší a nejfrekventovanější české letiště existuje pouze jeden přímý spoj z druhého největšího města v ČR. Cestující si zaslouží rychlé, pohodlné a cenově dostupné spojení v takové frekvenci, že časová úspora bude větší než doba mezi dvěma spoji. Samozřejmě s nadšením vyhlížíme konec rekonstrukce trati číslo 120 a těšíme se, že v budoucnu budou v podobném intervalu jezdit na pražské letiště nejen z Brna i přímé vlaky Gepard Express”, uvedl člen představenstva Gepard Express Albert Fikáček.

Tagy Brno - Letiště Praha Gepard Express prg
59 komentářů