Chystá se velká rekonstrukce ulice Dukelských hrdinů. Zmizí zábradlí, tramvaje pojedou jinudy

Do ulice Dukelských hrdinů se vrátily tramvaje. Foto: DPPDo ulice Dukelských hrdinů se vrátily tramvaje. Foto: DPP

Na nárožích jsou navrženy zahrazovací sloupky, které mají zabránit vjezdu aut na chodníky.

Pražská Technická správa komunikací (TSK) uzavřela smlouvu na celkovou rekonstrukci třídy Dukelských hrdinů na Letné. Vyjde na 210 milionů korun a během léta zkomplikuje dopravu v celé oblasti před Veletržním palácem, Policejním prezidiem i Výstavištěm.

Rekonstrukce ulice Dukelských hrdinů a U Výstaviště. Zdroj: Mapy.cz

Kompletní rekonstrukce čeká celý prostor ulice Dukelských hrdinů v úseku Strossmayerovo nám. – U Výstaviště, a to včetně křižovatek. Už nyní začaly práce na obnově vodovodního řadu. Ty potrvají až do konce června a dopravní omezení mohou podle TSK způsobovat kolony se zdržením až 10 minut.

O prázdninách pak naváže kompletní rekonstrukce vozovky, chodníků, světelných křižovatek a zastávek MHD. Dále bude obnoveno veřejné osvětlení dopravní značení. Pro auta budou po dobu stavby vyznačeny objízdné trasy.

S tím budou spojeny i výluky na tamní tramvajové trati. Zatímco během letních prázdnin se budou týkat jen úseku mezi od Strossmayerova náměstí k Výstavišti, od září do 25. října nebudou tramvaje jezdit ani před Výstavištěm až k ulici v Zátorách u holešovického nádraží.

Kromě celé trati mezi uzly Strossmayerovo náměstí a Výstaviště se zrekonstruují i kolejové křižovatky na obou koncích opravovaného úseku.

Zajímavostí je, že během rekonstrukce se na ulicích odstraní téměř všechna stávající zábradlí. Nová pak projektanti navrhli jen v omezené míře, a to hlavně pod železniční estakádou a před sousedním domkem restaurace. Má sloužit hlavně pro vedení nevidomých.

Rekonstrukce ulice Dukelských hrdinů a U Výstaviště. Zdroj: MetroprojektRekonstrukce ulice Dukelských hrdinů a U Výstaviště. Zdroj: MetroprojektRekonstrukce ulice Dukelských hrdinů a U Výstaviště. Zdroj: Metroprojekt

Na všech nárožích a několika dalších místech jsou pak navrženy zahrazovací sloupky, které mají zabránit neoprávněnému vjíždění aut na chodníky. Upraví se také poloha jednotlivých tramvajových zastávek.

Stavět budou firmy Eurovia a Pohl, projektantem je Metroprojekt.

Tagy dpp Dukelských hrdinů Technická správa komunikací hl. m. Prahy U Výstaviště
55 komentářů