Podchod pod brněnským nádražím zůstává po požáru zcela uzavřen

Uzavřený vstup do podchodu pod hlavním nádražím v Brně. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýUzavřený vstup do podchodu pod hlavním nádražím v Brně. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch Očadlý

Délku uzávěry není v tuto chvíli možné odhadnout.

Pochod pod brněnským hlavním nádražím je po sobotním požáru uzavřený kompletně, řekla dnes ČTK mluvčí Brněnských komunikací Vladimíra Navrátilová. Elektroinstalace je poškozená do té míry, že v celém podchodu nelze svítit. Původně hasiči po požáru uvedli, že bude uzavřená jen část pod obchodním domem Letmo, kde hořely tři prodejní stánky. Délku uzávěry nelze nyní podle Navrátilové odhadnout.

Lidé, kteří jsou zvyklí chodit podchodem od Vaňkovy a obchodního domu Tesco, k vlakům nebo k tramvajím a do historického centra, tak musejí jít po povrchu pod železničním viaduktem. Na místě jsou podle Navrátilové stále pracovníci, kteří zjišťují přesný rozsah škod a odklízejí následky požáru. Brněnské komunikace jsou správcem podchodu. Majitelem je město, které bude rozhodovat o tom, co se bude v podchodu v nejbližších dnech dít.

Oheň zachvátil stánky v sobotu v brzkých ranních hodinách, hasiči jej dostali pod kontrolu po 20 minutách. Vzhledem k denní době se požár obešel bez vážných následků. Zplodin se nadýchali tři kolemjdoucí a jeden hasič. Důvodem požáru byla závada na elektrospotřebiči. Předběžně odborníci vyčíslili škodu na dva miliony korun.

Tagy brno podchod Brno podchod pod hlavním nádražím podchody požár
59 komentářů