Rozkradené trakční vedení omezilo provoz koridoru u Přerova. Zpoždění zasáhlo i hokejové Pendolino

Odjezdová tabule ve Studénce ukazuje zpoždění na koridoru. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýOdjezdová tabule ve Studénce ukazuje zpoždění na koridoru. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch Očadlý

Podle Českých drah komplikace na trati způsobila krádež komponentů trakčního vedení u Prosenic.

Porucha trakčního vedení způsobená krádeží komponentů dnes zásadně zkomplikovala provoz na páteřním koridoru v úseku mezi Přerovem a Lipníkem nad Bečvou. Podle mluvčího hasičů Správy železnic Martina Kavky byl provoz na trati zastaven kolem 12:00, po půldruhé hodině byl obnoven s omezením.

Nyní dosahují vlaky projíždějící úsekem u Prosenic jen několikaminutová zpoždění. U předchozích spojů však zpoždění může stále dosahovat 80 až 100 minut, řekl po 17:00 Kavka. Omezení se dotklo i fanoušků mířících na zápasy MS v Praze a Ostravě.

Podle Českých drah komplikace na trati způsobila krádež komponentů trakčního vedení u Prosenic. „Díky rychlému zásahu Správy železnic se podařilo alespoň částečně obnovit provoz po jedné koleji. Dopad to bohužel mělo i na vlaky, kterými míří hokejoví fanoušci na druhý den světového šampionátu v Praze a Ostravě. Speciální hokejové Pendolino však už dorazilo do pražské Libně a fanoušci tak stihnou naprostou většinu programu,“ uvedly České dráhy na síti X.

Podle drah dispečeři dělají maximum proto, aby co možná nejvíce eliminovali zpoždění všech dálkových spojů. Některé spoje mají stále více než hodinové zpoždění. Například vlak RegioJet jedoucí z Ostravy do Prahy má s pravidelným odjezdem v Olomouci 15:51 aktuálně zpoždění až 80 minut.

V opačném směru nabíraly spoje po poledni až dvouhodinová zpoždění, nyní jsou v řádu minut. „Podle hlavního dispečera už by omezení neměla mít vliv na dopravu, aktuálně mají vlaky na tomto místě zpoždění pět až deset minut,“ uvedl po 17:00 Kavka. Více než hodinová zpoždění dosahují podle něho ještě dojíždějící vlaky, které na trase zůstaly v době opravy.

Vlaky využívají k cestě fanoušci na zápasy MS v ledním hokeji. V Ostravě se dnes po poledni hrál zápas mezi Francií a Kazachstánem, od 16:20 zde hraje Polsko a Lotyšsko a večer USA a Německo. V Praze po zápase mezi Velkou Británií a Kanadou hraje od 16:20 Rakousko a Dánsko a ve 20:20 čeká český tým Norsko.

Tagy Brodek u Přerova - Prosenice mimořádná událost zpoždění
85 komentářů