Z městského ruchu do přírody. Nextbike propojil Ostravu s Frýdkem-Místkem

Kolo společnosti nextbike v Ostravě Porubě. Foto: Ostrava / Tomáš BřeskýKolo společnosti nextbike v Ostravě Porubě. Foto: Ostrava / Tomáš Břeský

Nově je možné se na nextbiku projet i po oblíbené cyklostezce č. 59 z Ostravy až do Beskyd.

Služba sdílených kol propojujících Ostravu, Ludgeřovice a Hlučín se od dubna rozšířila o Frýdek-Místek. Provozovatelem tzv. bikesharingu je v Ostravě společnost nextbike. S městem se snaží vyjít obyvatelům vstříc, a službu tak rozšiřuje také do okolních obcí a dalších měst.

„Služba sdílených kol se již v Ostravě zabydlela a ukazuje, že Ostravané si oblíbili zdravý a ekologický způsob dopravy. Rozšíření do celého města a nově i do Frýdku-Místku je dalším krokem k posílení pozice Ostravy jako moderního a udržitelného města,“ uvedla náměstkyně primátora Ostravy Hana Tichánková.

Nově je tak možné se na nextbiku projet i po oblíbené cyklostezce č. 59 z Ostravy do Beskyd. Trasa je oblíbená pro svou dostupnost a scenérie. Díky novému propojení systémů sdílených bicyklů Ostravy a Frýdku-Místku se dá mezi oběma městy přejíždět a bicykly i vracet.

V Ostravě prvních 15 minut zdarma

Při půjčení v Ostravě nadále platí, že prvních 15 minut výpůjčky je hrazeno městem. Pro držitele celoročního kuponu ODISKa pro tarifní oblast Město Ostrava a oblast XXL je to pak dalších 15 minut.

„Už v roce 2020 se Frýdek-Místek domluvil na rozšíření provozu sdílených kol s nejbližšími obcemi – Baškou, Dobrou, Starým Městem, Sviadnovem a Žabní. Od roku 2021 přibyl i Paskov a pak se začalo uvažovat o propojení až do Ostravy,“ dodal náměstek primátora Frýdku-Místku Lukáš Slíva s tím, že vzhledem ke stejnému provozovateli bikesharingu v obou městech se takový krok logicky nabízel.

Od roku 2021 jsou stanice se sdílenými bicykly v každém ostravském obvodu. Celkem funguje v celém městě 380 stanic.

Havlíčkovo nábřeží v centru Ostravy. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch Očadlý

Havlíčkovo nábřeží v centru Ostravy.
Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch Očadlý

Tagy bikesharing Frýdek-Místek nextbike ostrava sdílená kola sdílená mobilita
4 komentáře