U jihlavské nemocnice vznikne nový parkovací dům, pojme 400 aut

Parkování u nemocnice v Jihlavě. Zdroj: JihlavaParkování u nemocnice v Jihlavě. Zdroj: Jihlava

Dokončení je plánovano na rok 2026, celkové kapacity parkovacích stání v areálu nemocnice pak budou čítat tisícovku míst.

Přetíženým parkovacím kapacitám u jihlavské nemocnice uleví nový parkovací dům s kapacitou 400 automobilů. Investorem bude Kraj Vysočina, s výstavbou objektu za 400 milionů korun chce začít v příštím roce. Hotovo má být na začátku roku 2026.

„Aut je mnoho a místa málo, proto vybudování parkovacího domu určitě uleví řidičům. V současné chvíli vede Kraj Vysočina stavební řízení na stavebním úřadu. Hotový je projekt pro stavební povolení, následovat bude dokončení prováděcího projektu a soutěžení dodavatele,“ uvedl ředitel Nemocnice Jihlava Filip Alexander.

Stavba parkovacího domu je naplánována tak, že proběhne spolu se stavbou nového nemocničního pavilonu rehabilitační, následné a geriatrické péče. Oba objekty se začnou stavět ve stejnou dobu, pavilon bude oproti parkovacímu domu hotov o rok později.

Po dokončení parkovacího domu se parkovací kapacity u jihlavské nemocnice rozšíří ze současných 667 stání na téměř tisícovku. Aktuálně jsou v areálu tři parkovací plochy. Další dvě nové vzniknou ještě před začátkem stavby nového parkovacího domu.

„Půjde o plnohodnotné parkovací plochy se vsakovací zámkovou dlažbou a kompletním mobiliářem. Pojmou celkem 183 aut. Ty budou hotové do podzimu letošního roku a nahradí stávající parkovací plochy, které vezme stavba,“ napsala Nemocnice Jihlava v tiskové zprávě.

Další nový parkovací dům v Jihlavě by mohl vyrůst za Billou. Stavět ho chce soukromý investor. Předpokládaný termín dokončení je konec roku 2025.

Tagy Jihlava parkovací dům
62 komentářů