Veleslavín ve špičce ucpaly megatrolejbusy. Terminál museli uvolnit regulovčíci

Dopravní komplikace na terminálu Nádraží Veleslavín. Foto: Zdopravy.cz, Ondřej KubalaDopravní komplikace na terminálu Nádraží Veleslavín. Foto: Zdopravy.cz, Ondřej Kubala

Terminál Nádraží Veleslavín byl mimo provoz. Nástupiště zaplnili lidé cestující na letiště.

Uprostřed pondělní ranní špičky byl zhruba od 8:15 zastaven provoz pražského autobusového a trolejbusového terminálu Nádraží Veleslavín. Krátce po 12. hodině se pak příjezd k nádraží opět zkomplikoval kvůli střetu nákladního auta s trolejbusem těsně před terminálem.

Komplikovanou křižovatku s Evropskou ulicí zablokovala ráno porucha jednoho z megatrolejbusů Škoda Solaris 24m, které odtud vyjíždějí na linku 59 na Letiště Václava Havla. Trolejbus se zastavil přímo v křižovatce, kterou zablokoval. Řidič musel jeho systém opakovaně restartovat, následně se opět rozjel, odtažen být nemusel.

Podle dopravního podniku (DPP) byl terminál uzavřen přibližně 30 minut, na nástupišti se nahromadilo velké množství lidí. Zastávky regionálních linek 300, 322, 323, 330, 342, 388, 389, 399, 414 se přemístily na nástupní zastávku stanoviště 4 ve Vokovické ulici z druhé stany Evropské.

Na megatrolejbusovou linku byly opět povolány naftové autobusy operativní zálohy. Provoz linky 59 byl však přerušen a řadě lidí cestujících na letiště to mohlo zkomplikovat plány. Zpoždění některých spojů bylo podle DPP až přibližně 20 minut.

Poruchy i nezkušení řidiči. Megatrolejbusům musí na lince na letiště vypomáhat diesely

Návrat běžného provozu ztěžovala také silná automobilová doprava na Evropské třídě a ve Veleslavínské ulici, do které autobusy a trolejbusy z terminálu vyjíždějí. Během zablokování vjezdu a výjezdu z areálu terminálu se v okolí nashromáždilo velké množství trolejbusů.

Po obnovení provozu tak musel být výjezd z nádraží do Vokovické ulice řízen regulovčíky DPP. To se nelíbilo řidičům aut, kteří museli dát přednost „nekonečnému“ hadu tříčlánkových bateriových trolejbusů.

„Stěžujte si na magistrátu,“ odvětil jeden z regulovčíků rozezlenému řidiči osobáku.

Krátce po poledni následně zkomplikovala provoz kolize nákladního automobilu s trolejbusem před stejnou křižovatkou. Řidič náklaďáku vjel podle DPP do prostředního pruhu, ač to dopravní značky zakazují. Na místě dostal blokovou pokutu, poškození na trolejbusu je jen drobné.

Flotila megatrolejbusů na ranveji. Praha spustila provoz bezemisní linky 59 na letiště

Trolejbusová linka 59 byla spuštěna předminulý týden. Záhy se na ní začaly objevovat ale i naftové záložní autobusy. Unikátní 24metrové trolejbusy totiž postihly opakované závady.

Podle DPP se však nejedná o sériové nedostatky vozidel, ale o drobné problémy spojené z větší části s nezkušeností řidičů DPP, kteří si na řízení trolejbusů musí teprve zvykat.

Dopravní komplikace na terminálu Nádraží Veleslavín. Foto: Zdopravy.cz, Ondřej KubalaDopravní komplikace na terminálu Nádraží Veleslavín. Foto: Zdopravy.cz, Ondřej KubalaDopravní komplikace na terminálu Nádraží Veleslavín. Foto: Zdopravy.cz, Ondřej KubalaDopravní komplikace na terminálu Nádraží Veleslavín. Foto: Zdopravy.cz, Jan NevyhoštěnýDopravní komplikace na terminálu Nádraží Veleslavín. Foto: Zdopravy.cz, Jan NevyhoštěnýDopravní komplikace na terminálu Nádraží Veleslavín. Foto: Zdopravy.cz, Jan NevyhoštěnýDopravní komplikace na terminálu Nádraží Veleslavín. Foto: Zdopravy.cz, Jan NevyhoštěnýDopravní komplikace na terminálu Nádraží Veleslavín. Foto: Zdopravy.cz, Jan NevyhoštěnýDopravní komplikace na terminálu Nádraží Veleslavín. Foto: Zdopravy.cz, Jan NevyhoštěnýDopravní komplikace na terminálu Nádraží Veleslavín. Foto: Zdopravy.cz, Jan NevyhoštěnýDopravní komplikace na terminálu Nádraží Veleslavín. Foto: Zdopravy.cz, Jan NevyhoštěnýDopravní komplikace na terminálu Nádraží Veleslavín. Foto: Zdopravy.cz, Jan NevyhoštěnýDopravní komplikace na terminálu Nádraží Veleslavín. Foto: Zdopravy.cz, Jan NevyhoštěnýDopravní komplikace na terminálu Nádraží Veleslavín. Foto: Zdopravy.cz, Jan Nevyhoštěný
Tagy mimořádná událost Nádraží Veleslavín Škoda Solaris 24m
402 komentářů