Do Liberce dorazily první autobusy SOR NSG 18, postupně jich dorazí 16

První autobusy SOR NSG 18 pro Liberec. Foto: DPMLJPrvní autobusy SOR NSG 18 pro Liberec. Foto: DPMLJ

Pořízení nových autobusů umožnilo ukončit pronájem starších autobusů z Ostravy.

Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou (DPMLJ) převzal první dva z celkem 16 objednaných kloubových autobusů SOR NSG 18 s pohonem na zemní plyn. Do provozu by se měly dostat během března.

Příjezd nových autobusů umožnil současně vrátit dva pronajaté autobusy Solaris Urbino 18 do Ostravy. Bez nových autobusů SOR aktuálně v Liberci jezdí 14 kloubových autobusů Solaris Urbino, z toho deset je z roku 2020, ostatní jsou starší a zakoupeny jako ojeté z jiných dopravních podniků.

SOR vyhrál soutěž na dodávku kloubových autobusů, která přilákala celkem čtyři zájemce. DPMLJ letos na počátku roku ještě objednal jeden další a celkem jich do Liberce dorazí 16. Jeden autobus vyjde na 9,3 milionu korun.

Nové autobusy jsou klimatizované, vybavené kamerovým systémem, zařízením na počítání cestujících, USB zásuvkami, LED osvětlením a uzavřenou kabinou řidiče. Autobus SOR řady NS v Liberci cestující již dobře znají, v krátké verzi NS 12 jich ve městě jezdí 22.

Kvůli rozšiřování počtu kloubových autobusů postavil dopravní podnik ve svých garážích i novou halu pro jejich údržbu.

První autobusy SOR NSG 18 pro Liberec. Foto: DPMLJPrvní autobusy SOR NSG 18 pro Liberec. Foto: DPMLJPrvní autobusy SOR NSG 18 pro Liberec. Foto: DPMLJ
Tagy Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou DPMLJ SOR Libchavy SOR NSG 18
17 komentářů