RegioSprinter na odpis. AŽD přišla o jednotku po srážce s nákladním autem

Zničený RegioSprinter na Švestkové dráze. Pramen: AŽD PrahaZničený RegioSprinter na Švestkové dráze. Pramen: AŽD Praha

Podle prvotního šetření je motorová jednotka neopravitelná.

(Aktualizováno 15:15) Společnost AŽD Praha dnes pravděpodobně přišla o jednu ze svých motorových jednotek RegioSprinter, které jezdí na lince U10 Litoměřice – Most. Stalo se tak po nehodě ve stanici Lovosice, ke které došlo dnes kolem 12:30.

„Při příjezdu vlaku Švestkové dráhy jedoucího z Třebívlic do Lovosic vjel do průjezdného profilu nákladní automobil, který silně poškodil RegioSprinter 818.005. Byly zraněny dvě osoby. Podle prvotního šetření je jednotka neopravitelná,“ oznámila firma na síti X.

Podle informací deníku Zdopravy.cz šlo o srážku s vozidlem stavební firmy v rámci rekonstrukce lovosického nádraží. „Ve stanici Lovosice došlo ke střetu zadní části nákladního vozidla v profilu trati s projíždějícím osobním vlakem. Hasiči Správy železnic zajistili nehodu a evakuovali několik osob z vlaku,“ sdělil mluvčí Správy železnic Martin Kavka. Podle něj jedna osoba skončila v péči lékařů.

Společnost AŽD Praha začínala na lince U10 koncem roku 2019 se čtyřmi RegioSprintery, další dva dokoupila v roce 2022 od firmy GW Train Regio. Linka U10 vede z velké části po takzvané Švestkové dráze (Čížkovice – Obrnice), kterou AŽD vlastní.

Tagy AŽD Praha Švestková dráha
79 komentářů