Brno rozšířilo počet zkoumaných lokalit pro parkovací domy a P+R na osm

Placené parkoviště v Brně v Polní ulici. Foto: Brněnské komunikacePlacené parkoviště v Brně v Polní ulici. Foto: Brněnské komunikace

Rada města Brna v úterý schválila prověření dalších tří lokalit, na nichž by mohla vzniknout nová parkoviště či parkovací domy.

Rada města Brna v úterý schválila prověření dalších tří lokalit, na nichž by mohla vzniknout nová parkoviště či parkovací domy. Seznam zkoumaných míst tak má nově osm položek. Přípravou zbudování parkovišť radní pověřili městskou firmu Brněnské komunikace.

Společnost dostala za úkol zajistit studii proveditelnosti, průzkumné práce a geodetické zaměření, musí rovněž zmapovat vlastnictví pozemků a vypracovat harmonogram pro výstavbu, provoz a financování parkovišť.

Podle plánů má do roku 2022 ve městě vzniknout 4550 parkovacích míst. Odhadované náklady přesahují miliardu korun. Jednotlivá parkoviště budou mít kapacitu od 300 do 2000 parkovacích míst.

Do konce března 2019 by měly Brněnské komunikace zajistit projektovou dokumentaci, potřebná povolení a výběr dodavatele pro parkoviště P+R v lokalitě Líšeň-Zetor, aby zde řidiči mohli parkovat už příští rok. Tato plocha by měla mít kamerový dohled a závorový systém.

Rada rovněž v úterý řešila vrácení peněz rezidentům za parkování po změně ceníku (mimo historické centrum). Nově se za první auto nic neplatí. Lidem, kteří si parkování vyřídili ještě v době, kdy byla cena 600 korun, začne nyní úřad peníze vracet. Je třeba si ale zažádat.
Brněnské komunikace budou zajišťovat přípravné práce pro vznik parkovacích domů/parkovišť na lokalitách:

Královo Pole nádraží (300 parkovacích míst)
Purkyňova (490 parkovacích míst)
Líšeň-Zetor
Fakultní nemocnice Bohunice (2000 parkovacích míst)
Veveří-Šumavská (400 parkovacích míst)

Žlutý kopec-Tomešova (250 parkovacích míst)
Sportovní (450 parkovacích míst)
Fakultní nemocnice – dětská nemocnice (450 parkovacích míst)

Pozn.: Poslední tři lokality Rada města do seznamu prozkoumávaných lokalit zařadila nově. Jejich kapacitní posouzení včetně jejich napojení na síť komunikací ve městě by mělo vzniknout do konce března 2019.

Tagy brno parkování parkoviště
8 komentářů