Továrna Iveca ve Vysokém Mýtě slaví 60 tisíc vyrobených autobusů Crossway

Nový elektrobus Iveco Crossway. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářNový elektrobus Iveco Crossway. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Začátkem října byla na veletrhu Busworld v Bruselu představena nová generace těchto meziměstských autobusů.

Výroba modelové řady meziměstských autobusů Iveco Crossway, která je ve své kategorii nejprodávanější v Evropě, zaznamenala další kulatý milník. Z továrny Iveca ve Vysokém Mýtě vyjel autobus s pořadovým číslem 60.000. Oznámila to firma v tiskové zprávě.

„S tímto novým rekordem Crossway potvrzuje vedoucí pozici v segmentu Intercity. Díky širokému výběru konfigurací a různých alternativních pohonů je řada Crossway schopna splnit specifické požadavky nejrůznějších dopravních služeb. To je důvod trvalého úspěchu tohoto autobusu v Evropě i na dalších kontinentech,“ uvedl Stéphane Espinasse, vedoucí oddělení prodeje a řízení produktů Iveco Bus.

Produkce řady Crossway začala v roce 2006. Výrobce nabízí několik délkových variant (10,8 m, 12 m, 13 m a 14,5 m) i pohonů. Vedle nafty mohou zákazníci zvolit autobusy na bioplyn, zemní plyn, elektřinu nebo s hybridním pohonem.

První elektrobus z Vysokého Mýta byl představen letos v květnu v Paříži. Začátkem října byla na veletrhu Busworld v Bruselu představena nová generace těchto meziměstských autobusů.

Řada Crossway obdržela mnohá ocenění, včetně ceny International Bus & Coach Award 2017 a čtyř titulů Udržitelný autobus roku (SBY) v kategorii Intercity. Naposledy letos právě s elektrickou verzí Crossway Low Entry ELEC.

Iveco Bus slaví 60 000 vyrobených meziměstských autobusů Crossway (říjen 2023). Pramen: Iveco BusIveco CrosswayNová podoba autobusu Iveco Crossway. Foto: Zdopravy.cz, Jan NevyhoštěnýNová podoba autobusu Iveco Crossway. Foto: Zdopravy.cz, Jan NevyhoštěnýNový Iveco Crossway. Foto: Zdopravy.cz, Jan NevyhoštěnýElektrobus Iveco Crossway LE ELEC z Vysokého Mýta, interiér městské verze. Pramen: Iveco BusElektrobus Iveco Crossway LE ELEC z Vysokého Mýta, interiér městské verze. Pramen: Iveco BusNový Iveco Crossway. Foto: Zdopravy.cz, Jan NevyhoštěnýAutobusy Iveco Crossway pro Airport Express. Foto: DPP / Daniel ŠabíkAutobus Iveco Crossway (145 ks), Plzeňský kraj. Pramen: Arriva
Tagy Iveco Bus Iveco Crossway Vysoké Mýto
12 komentářů