Škoda Electric dokončila ve Spojených státech modernizaci trolejbusů pro Boston

Trolejbus pro Boston. Autor: Škoda ElectricTrolejbus pro Boston. Autor: Škoda Electric

Škoda Electric předala dopravnímu podniku v Bostonu poslední kus z flotily 32 modernizovaných trolejbusů. Plzeňská společnost uzavřela kontrakt na kompletní

Škoda Electric předala dopravnímu podniku v Bostonu poslední kus z flotily 32 modernizovaných trolejbusů. Plzeňská společnost uzavřela kontrakt na kompletní modernizaci elektrických výzbrojí kloubových trolejbusů v roce 2014, hodnota zakázky byla zhruba sto milionů. Rekonstrukcí prošla vozidla, která v letech 2004 až 2005 Škoda Electric vyrobila společně s firmou Neoplan USA.

„Na aktuální zakázce jsme ve Spojených státech spolupracovali s tamní společností MMA, která prováděla generální opravu karoserií trolejbusů, a to v jejím závodě v nejsevernější části USA ve městě Limestone ve státě Maine,“ uvedl projektový manažer Škody Electric Marek Rottenborn. Závěrečné testování a přejímka vozidel se pak odehrávaly přímo v Bostonu. Ještě předtím musel každý trolejbus v Maine zkušebně najet 400 mil.

Trolejbus pro Boston. Autor: Škoda Electric

Trolejbus pro Boston.
Autor: Škoda Electric

Na projektu ve Spojených státech pracovali i škodováčtí odborníci z Plzně. „Na místě působili především specialisté na montáž a technici ze zkušebny, kteří modernizovali elektrickou část vozu. Prováděli jsme upgrade a kontrolu střešních kontejnerů, úpravu sběracího systému, kontrolu a kompletní testovaní celého vozidla a podporu modernizace dieselgenerátoru,“ doplnil Rottenborn.

Vedle dodávky pro Boston dodala Škoda v minulosti do USA několik set trolejbusů. Konkrétně šlo o dodávku 57 trolejbusů do Daytonu v letech 1995 až 1999 a 273 trolejbusů do San Francisca v letech 2001 až 2004.

Tagy Boston Neoplan Škoda Electric trolejbusy USA
Žádné komentáře