Čedok spustí přímé lety z Prahy na Srí Lanku a do Keni s Boeingem 787 společnosti LOT

Čedok spustil ve spolupráci s LOT Polish Airlines charterovou linku do Thajska Foto: Letiště PrahaČedok spustil ve spolupráci s LOT Polish Airlines charterovou linku do Thajska Foto: Letiště Praha

Nově bude Čedok létat na lyže do Turecka.

Cestovní kancelář Čedok rozšíří v příští zimní sezóně svůj program dovolených v exotických destinací. Stejně jako v letošním roce bude pokračovat spolupráce s polským dopravcem LOT Polish Airlines a nabídne přímé spojení bez přestupu a mezipřistání s letounem Boeing 787 Dreamliner.

Novinkou pro příští sezónu bude přímé spojení do Mombasy v Keni, kam se létá hlavně na safari. Čedok tam začne létat na začátku příštího roku. Vystřídá v nabídce Madagaskar, kam se bude létat do konce letošního roku. Nově také začne létat do Colomba na Srí Lance.

„Abychom mohli navázat na loňské výsledky a přilákat letos další klienty, otevřeme nové destinace jak letos v létě, tak i na zimu. Největší novinkou, na které teď pracujeme, bude expanze exotických destinací z Prahy i z Bratislavy,“ uvedl generální ředitel Čedoku Stanislav Zeman.

Čedok měl loni rekordní tržby

V seznamu nových destinacích přibude i jedna relativně exotická lyžařská destinace – turecké Kayseri, kam bude Čedok létat se Smartwings.

Velmi vítáme další rozšíření exotických dálkových destinací, které obohatí nabídku přímých spojení charterovými lety z Letiště Václava Havla Praha. Jsme přesvědčeni, že nové přímé lety do Mombasy a Colomba budou stejně úspěšné jako ostatní dálkové charterové destinace, které byly již v nabídce v poslední zimní sezóně,“ dodal Jiří Pos, předseda představenstva Letiště Praha.

Čedok dnes oznámil rekordní hospodářské výsledky, dosáhl nejvyššího zisku od roku 1989. Obrat cestovní kanceláře dosáhl za rok 2022 skoro 5 miliard korun. Na dovolenou se s Čedokem loni vypravilo přes 270 tisíc klientů. Jde o nárůst o 111 % v porovnání s rokem 2021.

„Díky dynamické a neotřelé strategii se nám v mnoha ohledech podařilo v cestovním ruchu nastavit trendy, znovu získat zásadní postavení na celém trhu a docílit dokonce nejlepších výsledků od revoluce. Naším klíčem je široké portfolio zájezdů, od jedinečného projektu přímých dálkových letů z Prahy a otevírání nových destinací, expanze na regionálních letištích, až po synergie skupiny ITAKA, do které patříme od roku 2016,“ okomentoval výsledky Tomáš Kosař, finanční ředitel a člen představenstva Čedoku.

Tagy Boeing 787 Dreamliner Čedok dálkové linky letiště praha LOT Polish Airlines
64 komentářů