AŽD dodá 800 výhybkových přestavníků pro estonskou železniční síť

Výhybkový přestavník. Pramen: AŽDVýhybkový přestavník. Pramen: AŽD

AŽD bude přestavníky dodávat postupně po dobu čtyř let. Hodnota zakázky je 6,1 milionu eur.

Společnost AŽD uspěla v soutěži na dodávku 800 elektromechanických výhybkových přestavníků pro estonskou železniční síť Eesti Raudtee (Estonské železnice). AŽD bude přestavníky dodávat z pozice hlavního kontraktora postupně po dobu čtyř let. Hodnota zakázky je 6,1 milionu eur (cca 150 mil. Kč).

V rámci modernizace zabezpečovacího zařízení bude společnost AŽD do Estonska dodávat elektromechanické přestavníky typu PointSWing EP-642 s vnitřním závěrem a upevňovací soupravy pro čtyři různé výhybkové profily.

Smlouva s Estonskými železnicemi byla podepsána již loni v červnu, kdy společnost AŽD dodala tři přestavníky k elektrickým testům. Po jejich absolvování obdržela první objednávku celkem na 148 přestavníků a upevňovacích souprav. Smlouva zahrnuje i opakovaná školení pracovníků Estonských železnic, aby si instalaci dodaných systémů mohly zajišťovat samy.

„Dodávka přestavníků v takovém množství do Estonska je pro společnost AŽD velmi významná a vytváří v pobaltských zemích zajímavou alternativu pro stávající produkty ruské výroby,“ uvedl ředitel zahraničního marketingu a obchodu AŽD Petr Žatecký.

Tagy AŽD Praha Estonsko
14 komentářů