Správa železnic vypsala tendr na elektrizaci trati do Kadaně

Trať Kadaň - Prunéřov. Pramen: SŽDC, dokumentace EIATrať Kadaň - Prunéřov. Pramen: SŽDC, dokumentace EIA

Správa železniční dopravní cesty se po letech příprav pustila do hledání zhotovitele elektrizace trati z Prunéřova do Kadaně. Odhad nákladů

Správa železniční dopravní cesty se po letech příprav pustila do hledání zhotovitele elektrizace trati z Prunéřova do Kadaně. Odhad nákladů činí 334 milionů korun. Lhůta pro odevzdání nabídek vyprší 8. srpna, stavba má následně trvat 26 měsíců od podpisu smlouvy.

Trať Kadaň-Prunéřov - Kadaň. Pramen: SŽDC

Trať Kadaň-Prunéřov – Kadaň.
Pramen: SŽDC

„Předmětem stavby je zajistit provozování linky osobní dopravy Děčín – Kadaň v závislé trakci v souladu s dopravní politikou Ústeckého kraje,“ píše se v dokumentaci EIA k projektu. V rámci stavby vznikne i nová zastávka Kadaň sídliště na východě města, stanice Kadaň pak projde modernizací, vznikne zde například boční nástupiště s bezbariérovým přístupem. Stavbu vyprojektoval Sudop Praha za 20 milionů.

Stavba zahrnuje také rekonstrukci železničního spodku a svršku, mostů a propustků nebo osazení staničního a traťového zabezpečovacího zařízení. „Součástí předmětu plnění jsou i činnosti, které budou prováděny v souvislosti s Pravidly pro publicitu spolufinancovaných projektů EU v rámci OPD,“ píše se v zadávací dokumentaci.

Na trati bude střídavá soustava 25 kV.

Tagy elektrizace Kadaň Prunéřov SŽDC
62 komentářů