Dva roky oprav vytíženého mostu v Brně-Židenicích začnou na konci listopadu

Most v ulici Otakara Ševčíka v Brně. Foto: Petr KuncMost v ulici Otakara Ševčíka v Brně. Foto: Petr Kunc

Během první etapy bude uzavřen jízdní pás ve směru od Židenic na Komárov včetně přilehlých ramp.

Řidiče a cestující v Brně čekají od konce listopadu krušné dva roky dopravních omezení na jedné z nejvytíženějších mimoúrovňových křižovatek ve městě. V městské části Židenice začne oprava mostů na ulici Otakara Ševčíka, které převádí dopravu po silnici I/42 přes Ostravskou ulici (silnice I/50). Všemi směry zde podle posledního sčítání dopravy projede denně přes 52 tisíc aut.

Termín zahájení oznámila městská část na svých stránkách, investorem je Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Na stránkách radnice jsou i detaily o dopravních omezeních.

Mostv ulici Otakara Ševčíka v Brně. Foto: ŘSD

Mostv ulici Otakara Ševčíka v Brně. Foto: ŘSD

Opravy jsou naplánovány na dva roky, budou probíhat za provozu. V první etapě, která potrvá do listopadu příštího roku, bude uzavřen jízdní pás ve směru od Židenic na Komárov, včetně přilehlých ramp. Provoz bude převeden do protisměrného jízdního pásu, v režimu 1+1.

Stavba řeší opravu šesti mostních objektů (dva mosty, čtyři mostní rampy), opravu dvou opěrných zdí v předpolí mostů, protihlukové stěny v předpolí mostů a na části mostních objektů a úpravu inženýrských sítí na mostě i pod mostem. Městská část by ráda využila rekonstrukce k tomu, aby prostory pod mostem našly využití pro volnočasové aktivity.

Zakázku získalo sdružení firem OHLA ŽS a Metrostav TBR, které v tendru nabídlo 420 milionů korun. Odhadovaná cena byla 390 milionů. Další dvě nabídky byly ve výši 477 milionů a 599 milionů, vyplývá to z informací na profilu zadavatele. Stavba byla soutěžena v režimu Design & Build. Doba výstavby byla soutěžním kritériem v rámci vícekriteriálního hodnocení. Vítěz nabídl nejkratší čas.

Tagy brno Brno - Židenice I/42 I/50 Metrostav TBR Mosty v ulici Otakara Ševčíka OHLA ŽS Ředitelství silnici a dálnic ŘSD
10 komentářů