Téměř miliarda. DPP hledá firmy na geologický průzkum k novému metru

Vizualizace stanice metra D Nemocnice Krč. Foto: MetroprojektVizualizace stanice metra D Nemocnice Krč. Foto: Metroprojekt

Dopravní podnik hlavního města Prahy hledá už podruhé firmy, které zjistí, v jakém podloží budou následně stavbaři rubat novou trasu

Dopravní podnik hlavního města Prahy hledá už podruhé firmy, které zjistí, v jakém podloží budou následně stavbaři rubat novou trasu metra D. Podnik vypsal celkem čtyři soutěže na geologický průzkum z celkovou předpokládanou hodnotou zakázek 928 milionů korun bez DPH. Nejdražší (406 milionů) bude šachta v Krči.

DPP už se jednou pokoušel zajistit geologický průzkum, tendry ale letos v dubnu zrušil ještě před podáním nabídek. Zdůvodnil to tím, že nebyly řádně schváleny.

Metro D, vedení linky. Pramen: DPP

Metro D, vedení linky.
Pramen: DPP

Dopravní podnik nazývá geologický průzkum nultou etapou výstavby nové linky, průzkumné tunely by se měly začít kutat na podzim. Nová trasa I.D z Depa Písnice do stanice Náměstí Míru bude měřit téměř 11 kilometrů a bude mít deset stanic. Celkové náklady odhaduje DPP na 40 miliard korun.

Vedení podniku přitom aktuálně prosazuje založení společného podniku s investiční skupinou Penta; nová firma by měla pomoci s výkupem pozemků a jejich developmentem. Do samotné přípravy stavby metra D už dopravní podnik investoval přes 800 milionů korun.

Tagy dpp geologický průzkum Metro D
Žádné komentáře