Přetahovaná o Spirit Airlines. Amerického dopravce chce po Frontier koupit JetBlue

A320neo v barvách Spirit Airlines. Foto: AirbusA320neo v barvách Spirit Airlines. Foto: Airbus

Zájem o fúze aerolinek ukazuje rostoucí poptávku po létání v USA.

Zdálo se to být téměř formalitou. Na počátku února oznámily americké aerolinky Frontier Airlines, že koupí svého rivala, společnost Spirit Airlines. Nakonec ale může dopadnout vše jinak.

V boji o ultra nízkonákladového dopravce se objevil nový zájemce: americké aerolinky JetBlue. Za Spirit Airlines nabídly podstatně více než Frontier. Vyplývá to z dnešního oznámení pro burzu.

Akcionářům Spirit nabídla lákavé sousto: 50 % k ceně na burze z pondělí. Akcie Spirit se tak staly bezkonkurenčně nejlepší investicí mezi aerolinkami za poslední měsíc: hodnota vzrostla o 44 %. JetBlue uvedly, že věří, že jde o lepší nabídku pro akcionáře Spirit než od Frontieru. JetBlue uvedly, že spojení by umožnilo větší konkurenci vůči čtyřem největším americkým dopravcům (Southwest, American, Delta, United) kombinací nízkých cen a kvalitního servisu. JetBlue má ve flotile 280 letadel, Spirit o zhruba stovku méně.

Zájem JetBlue je dalším důkazem oživení na americkém trhu s létáním, kde došlo už k návratu poptávky po létání nad úroveň před covidem.

Tagy Frontier Airlines JetBlue
1 komentář