Obrazem: 145 dvoupodlažních vozů pro provoz v okolí Berlína prochází rozsáhlou modernizací

Modernizované dvoupodlažní vozy pro DB Regio. Foto: VBBModernizované dvoupodlažní vozy pro DB Regio. Foto: VBB

DB Regio stáhne pro provoz v Berlíně a okolí dalších 70 dvoupodlažních vozů z jiných regionů.

Příměstská železniční doprava v Berlíně a jeho okolí prochází velkou proměnou. Deutsche Bahn představila poprvé novou podobu dvoupodlažních vagonů, které prochází modernizaci v zázemí firmy ve Wittenbergu. Úpravy čekají na celkem 145 vozů.

Dopravní svaz Verkehrsverbund Berlin-Brandenburg (VBB) loni uzavřel smlouvu na modernizaci celkem 145 dvoupodlažních vozů za 105 milionů eur s DB RegioNordost, součástí kontraktu jsou i úpravy lokomotivy a jednotek Talent 2. Půjde o vozy, které dosud na tratích v regionu v provozním souboru Elbe-Spree (Labe – Spréva) jezdily, současně se z jiných částí Německa do Berlína přesune dalších 70 starších vozů pro modernizaci.

Vozy dostávají kompletně nový interiér ve 2. i 1. třídě. Nové jsou toalety, součástí bude i Wi-Fi připojení. Nasazeny budou postupně na linky RE 2 (Cottbus – Berlín – Nauen), RB 10/RB 14 (Nauen – Berlín Südkreuz), pro linku FEX na berlínské letiště, linku RB 24 (Eberswalde – letiště Wünsdorf-Waldstadt) a novou linku RB 32 (Oranienburg – letiště – Ludwigsfelde).

Kvalita dopravních prostředků je jedním ze základů pro větší využití veřejné dopravy. Vozy jsou modernizovány na nejvyšší standard. Vozy budou mít pohodlnější sedačky, bude více míst pro kola a zavazadla,“ řekla šéfka VBB Susanne Henckel. „Upravená vozidla lze jen stěží rozeznat od nových,“ dodal Carsten Moll, předseda představenstva DB Regio Nordost .

Modernizované dvoupodlažní vozy pro DB Regio. Foto: VBBModernizované dvoupodlažní vozy pro DB Regio. Foto: VBBModernizované dvoupodlažní vozy pro DB Regio. Foto: VBBModernizované dvoupodlažní vozy pro DB Regio. Foto: VBBModernizované dvoupodlažní vozy pro DB Regio. Foto: VBBModernizované dvoupodlažní vozy pro DB Regio. Foto: VBB
Tagy DB Regio Nord VBB
66 komentářů