Auf Wiedersehen, Ryanair. Irský obr odchází z Frankfurtu, Lufthansu neporazil

Letadla Ryanairu a Lufthansy na letišti ve Frankfurtu. Foto: LufthansaLetadla Ryanairu a Lufthansy na letišti ve Frankfurtu. Foto: Lufthansa

Dopravce jako důvod konce uvádí vysoké letištní poplatky.

Největší evropská aerolinka Ryanair zruší svoji základnu na největším německém letišti ve Frankfurtu nad Mohanem. Chtěl zde konkurovat hlavně Lufthanse, proti které pravidelně vystupuje včetně nápisů Auf Wiedersehen, Lufthansa (Na shledanou, Lufthanso) na trupu letadla. Teď si ale takový posměšný slogan může dát na letadla spíše německý konkurent.

Ryanair oznámil konec v tiskové zprávě, kde jako důvod označil vysoké poplatky ve Frankfurtu. Pět letadel, která zde má umístěna, přesune podle svého vyjádření na jiná německá letiště.

Podle Ryanairu by v době zotavování letecké dopravy z dopadů koronaviru měla letiště vytvořit podmínky pro návrat cestujících. „Naneštěstí se Frankfurt namísto vytváření pobídek pro oživení dopravy rozhodl ceny ještě zvýšit, takže Frankfurt již není konkurenceschopný vůči evropským letištím, uvedl Ryanair v tiskové zprávě. Znovu připomněl, že Lufthansa získala státní podporu na přežití v době pandemie, opomněl ale zmínit, že ji Lufthansa již kompletně splatila.

Ryanair otevřel základnu ve Frankfurtu na hlavním letišti v roce 2018. Krok letiště tehdy kritizovala Lufthansa, která v reakci na něj přesunula některá dálková letadla do Mnichova.

Tagy FRA Letiště Frankfurt nad Mohanem Ryanair
2 komentáře