810 ve verzi adventní kalendář. ČD spustily Fanshop, lákají i na ponožky se vzorem potahů sedaček

Adventní kalendář 810. Foto: ČDAdventní kalendář 810. Foto: ČD

Do budoucna by tu železniční fanoušci mohli pořídit také vyřazené předměty z vlaků.

České dráhy zahájily prodej dárkových předmětů se svým logem přes internet. V novém fanshopu nabízejí aktuálně přes 600 různých předmětů.

Kromě klasického zboží v podobě oblečení, knížek a dalších propagačních předmětů chce dopravce přijít i s netradičními produkty. Aktuálně jde o například o speciální adventní kalendář s čokoládou Lindt v podobě motorového vozu 810 nebo lokomotivy Vectron.

Od našich zákazníků a železničních fanoušků nejen z České republiky, ale i ze zahraničí, je velká poptávka po dárkových předmětech s tématikou Českých drah. Spuštěním Fanshopu jim tak vycházíme vstříc. Fanshop spouštíme ještě před Vánoci tak, aby si milovníci železnice mohli pořídit i dárky pod stromeček,“ řekl Michal Krapinec, předseda představenstva a generální ředitel Českých drah. Plán na vlastní e-shop s dárkovými předměty oznámil dopravce letos v květnu.

České dráhy spustí e-shop s propagačními a reklamními předměty

Fanoušci Českých drah si mohou v novém Fanshopu vybírat z více než šesti stovek položek. Z textilního zboží jde například o ponožky se stejným vzorem, jaký se používá pro velkou část sedaček ČD. Naleznou tu široký sortiment oblečení od dětských bodyček, triček až po mikiny, a to vše v mnoha velikostech jak pro děti, tak dospělé. V nabídce jsou také doplňky jako deštníky nebo kravatové spony. Pro děti je pak nabídka omalovánek, puzzle, pexeso, sady výpravčího i s čepicí a celá řada lokomotiv, vlaků a vláčků z nejrůznějších materiálů.

Nabídka Fanshopu se bude dále rozšiřovat o další položky. Do budoucna by tu železniční fanoušci mohli pořídit také vyřazené předměty z vlaků, například stolečky, popelníky, sedadla z interiéru vyřazených vlaků a další zajímavosti.

Dopravci v Česku dosud možnost vlastního merchandisingu příliš neřeší. Výjimkou jsou jen některé dopravní podniky. Nejširší sortiment má bezkonkurenčně fanshop Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP), svůj e-shop má Dopravní podnik města Brna. Dopravní podnik Ostrava prodává své propagační předměty pod značkou DPO COOOL. 

Ponožky, vzor ČD. Foto: České dráhyPropagační předměty ČD. Foto: ČDAdventní kalendář 810. Foto: ČDAdventní kalendář Vectron. Foto: ČD
Tagy ČD Fanshop České dráhy
38 komentářů