62 400 Kč za parkování na 13 dní. Tak drazí nejsme, tvrdí letiště o fotce z facebooku

Výzva přilepená na auto zaparkované na Letišti PrahaVýzva přilepená na auto zaparkované na Letišti Praha

/Aktualizováno 27.2./ 13:45/ Velkou pozornost vzbudila  fotografie, která začala kolovat po sociálních sítích. Na papíře přilepeném na auto a označeným

/Aktualizováno 27.2./ 13:45/ Velkou pozornost vzbudila  fotografie, která začala kolovat po sociálních sítích. Na papíře přilepeném na auto a označeným logem Letiště Praha a jeho AeroParkingu upozorňuje majitele Volkswagenu ústecké značky, že třináct dní parkuje na expresním parkovišti a jeho účet za odstavení vozu už dosáhl 62 400 Kč.

Na výzvě letiště upozorňuje majitele auta, ať se po návratu zastaví nejprve na dispečinku. Cena je spočítána podle oficiálního ceníku: půl hodiny na tomto parkovišti stojí sto korun.

Letiště Praha dnes přiznalo, že výzvu vylepil zaměstnanec. „Učinil tak zcela v rozporu s nastaveným postupy Letiště Praha. Velmi se za toto pochybení ze strany našeho zaměstnance omlouváme a chceme zdůraznit, že se jedná o zcela nevhodnou aktivitu jednotlivce, která rozhodně není oficiální praxí letiště. Okamžitě jsme vůči zaměstnanci vyvodili důsledky a přijali nápravná opatření,“ řekl mluvčí Letiště Praha Roman Pacvoň. Zaměstnanec byl podle něj poučen o chybnosti svého konání. „Bude finančně potrestán srážkou ze mzdy. Zároveň dojde znovu k edukaci našich zaměstnanců ohledně nastavených postupů. Za vzniklou situaci se ještě jednou omlouváme,“ dodal Pacvoň.

Podle něj je stání na expresních parkovištích limitováno na dva dny. „Pokud někdo tuto dobu výrazně překročí a parkovací řád tím poruší, je mu sděleno upozornění s výzvou, aby se dostavil k zákaznické přepážce. Zde je následně porušení řešeno formou, která je pro obě strany snesitelná. Pokud parkující ani této výzvy neuposlechne, je jeho vůz následně, po prověření původu vozidla Policií ČR, odtažen,“ upozornil Pacvoň. Odmítl současně, že by výzva byla formou takzvaného virálního marketingu, který by měl cestující na letišti navádět na dlouhodobá parkovací stání.

Pro obě strany snesitelnou formou bývá obvykle úhrada podle ceníku pro nejdražší formu dlouhodobého parkování. Jde o kategorii P Comfort VIP. V takovém případě by třináct dní přišlo na čtyři tisíce korun.

(Letiště původně včera tvrdilo, že nejde o oficiální výzvu a že zjišťuje, kdo výzvu na auto nalepil)

Tagy Aeroparking letiště praha parkování na Letišti Václava Havla
27 komentářů