Rychlovlaky mezi Berlínem a Mnichovem mají potíže, nabírají velká zpoždění

Jednotka ICE 3 na hlavním nádraží v Mnichově. Foto: David KrásenskýJednotka ICE 3 na hlavním nádraží v Mnichově. Foto: David Krásenský

Chlouba německé železnice – nové vysokorychlostní spojení mezi Berlínem a Mnichovem –  zaznamenává první dva dny provozu problémy s dodržováním jízdního

20 Komentáře
nejnovější
nejstarší nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
View all comments
TMa

Jsem zvědav jestli se zmíněný problém DB s Alstomem na ukázkové vysokorychlostní trati bude v našich médiích stejně intenzivně probírat jako problémy ČD se Škodou Transportation.

Aslanex

Přijde mi obdivuhodný rychlý přístup k zákazníkům. Všichni vnitrostátní dopravci u nás při zpoždění spíš služby omezují, než že by něco rozdávali zdarma a aktivně nabízeli vrácení jízdného.

Petr Zdobinský

Nemůžete to poslat Pehemu, odborníkovi na všechno. Když tu trať otevírali, tak kopal do českého národa, jak je jeho zvykem. ICE jsou skvělé, ale sám jsem zažil jak v soupravě chyběl vagon, na kterým jsem měl s dětmi místenku. DB to bylo dost ukradené, počínaje průvodčí, konče frontou na nádraží, kde jsem chtěl místenku vrátit

Pavel Šmídek

A občerstvení asi jen voda, maximálně kafe, pivo už si každý musel asi koupit.
A u nás v JLV na našem území to mají levnější a dobře se nají.

Jan

Tak jestli mají problémy „pouze“ s ETCS, tak to časem vyřeší. Takovou zpackanou D47 nejlépe vyhodit do povětří.

zesp

No vidíte to, kdyby jeli po staré dobré pomalé a klikaté trase přes Prahu, byli by nakonec z Vídně v tom Berlíně přeci jen rychleji, než nově s přestupem v Nbg… Však oni ti túristi budou ještě rádi za tu naši vyhlídkovou jízdu, kde při nízké rychlosti alespoň něco z okna uvidí a ne furt tunel a most a nakonec stejně přijedou pozdě….

Tomáš Velendorf

Tak situace se dá zachránit alespoň pro Rakušáky jednoduše, rychlým restartem Vindobony. 🙂

Franta

Tomáš Velendorf: Pro Rakušáky? Ten vlak jezdí mezi Mnichovem a Berlínem. Doporučuji oprášit znalosti zeměpisu.

železničář v důchodu

No, ten vlak sice jezdí mezi Mnichovem a Berlínem, ale mezi Berlínem a Vídní fakticky nahradil tu zrušenou Vindobonu (přes Prahu) – jen po trochu pozměněné trase …

Elb

Jak mohl nahradit něco, co už roky nejezdilo?

Michal

Tak znovu, po sto padesáté: Sůra si svůj bombastický článek vymyslel, z Vídně do Berlína nikdo 8 hodin vlakem nejezdí, a je úplně jedno, jestli to je přes Prahu nebo Norimberk. Nemůžete věřit všemu, co někdo nasere do novin, protože potřebuje napsat článek.

Rail2005

Já bych se nedivil, kdyby spolupůsobící příčinou byly i klimatické vlivy. To co se prohnalo uplynulý víkend Německem, stálo za to… Například v neděli 10.12.2017 jezdilo všechno v okolí Kölnu podle plotu. Zpoždění v dálkové i regionální dopravě 20 až 50 minut běžné. Spíše byl zázrak, když několik málo spojů jelo na čas.

A jestli jim sníh zafoukal a voda zatekla někam, kam neměla, tak holt mělo ETCS problém… Takže bych z toho zase takovou senzaci nedělal.

Michal

Příčinou je francouzské ETCS. A je zajímavé, že testovací vlaky jezdící po trati od června tyto problémy neodhalily…

Zodiac

jo jo…..svět už není dávno v pořádku…kde je ta německá preciznost a pečlivost. Když se u nás rozjížděly Pendolína tak jsem se ničemu nedivil, přeci jen jsme v Česku, ale u DB se divím.

JOHNNY

Německo už dávno není tak jak se nám pořád předkládá – u nás máme hodně věcí už dokonce lepších. (Například neuvěřitelně špinavej Berlín)Mít v rozpočtu adekvátně rozloze tolik peněz jako v Německu, tak se máme mnohem líp. To bysme ale nesměli bejt německou ekonomickou kolonií….

Jen tak

U DB se není naprosto čemu divit. Dlouhodobě se pohybuji v Essenu a Dusseldorfu, a situace v porůří je naprosto tristní – tolik zpozdeni, co tady clovek vidí a zazije za hodinu, nepotká u ČD behem mesíce. Lidé u nás (v ČR) jsou naprosto zblblí, ale – budme skutecne rádi, ze zijeme v CR. Dálkové vlaky v Essenu a Dusseldofru prakticky soustavně >20 minutová zpozdení – vsemi smery, ráno, večer – je to jedno. Místní vlaky (různá RE a S) jezdí v podstatě náhodně – interval je tak hustý, ze i kdyz na vlak chodíme např. na „17:09“ , tak… Číst vice »

Michal

Jen tak: moje matka se pokoušela jezdit vlakem mezi Bruselem a Bonnem. Kdesi na trase vede VRT tunel, kterým to má jezdit, ovšem jelo to ním asi v 30-50% případů, zbytek po staré trati s příslušně velkým zpožděním. DB dnes nejsou totéž, co DB v roce 1985 a už vůbec ne totéž, co DR v roce 1930…

petr

libi se mi to ja je odskdnili

petr

Debílkovština.