527 kilometrů na jedno nabití. Iveco vytvořilo nový autobusový rekord

Elektrobus od Iveca při jízdě na zkušebním okruhu. Foto: IvecoElektrobus od Iveca při jízdě na zkušebním okruhu. Foto: Iveco

Společnost Iveco tento týden dokázala pokořila mezi výrobci elektrických autobusů nový ekord. S autobusem z řady e-Way dokázala během zkušební

Společnost Iveco tento týden dokázala pokořila mezi výrobci elektrických autobusů nový ekord. S autobusem z řady e-Way dokázala během zkušební jízdy ujet 527 kilometrů na jedno nabití. Nešlo ale o běžný provoz.

Iveco oznámil výsledek v tiskové zprávě. Podle ní jezdil na zkušebním okruhu autobus bez vytápění a klimatizace dvanáct hodin a průměrnou rychlostí 46 kilometrů za hodinu.

„Výsledek byl získán za kontrolovaných podmínek, ale máme ho potvrzený i skutečnými zkušenostmi našich zákazníků. Například na konci srpna ujel autobus jednoho z našich zákazníků na pravidelné lince do německého Hafenlohr 416 km na jedno nabití. Toto špičkové vozidlo je schopno nabídnout všechny výhody přepravy s nulovými emisemi, stejně jako vynikající standardy kvality, výjimečnou spolehlivost a vynikající výkon,“ řekl Stéphane Espinasse z Iveco Bus.

Rekord zaznamenal dvanáctimetrový autobus s bateriemi NMC o kapacitě 350 kWh. Plně naložený autobus vybavený letními pneumatikami jezdil průměrnou rychlostí 46,6 km/h bez topení nebo klimatizace. Zkouška proběhla v Německu 10. října od 10 do 21:41 hodin za slabého deště a větru, při teplotě mezi 10 a 15°C. Vozidlo dosáhlo cíle 527 km s jediným nabíjením a se 4% zbývající energie v baterii.

Tagy elektrobus Iveco
37 komentářů