39 hodin v autobuse. FlixBus spouští další rekordní linku, zamíří na polární kruh

Autobus společnosti FlixBus. Foto: FlixBusAutobus společnosti FlixBus. Foto: FlixBus

Nová linka propojí pět hlavních měst.

V síti linek společnosti FlixBus přibude od 31. srpna jedna z nejdelších autobusových tras v Evropě. Společnost nově propojí polský Krakov s finským městem Rovaniemi. Doba jízdy bude 39 hodin.

O spuštění nové linky v souvislosti s expanzí ve Finsku informoval FlixBus v tiskové zprávě. V síti FlixBusu půjde aktuálně o druhou nejdelší linku. Nejdelším spojením v rámci FlixBusu je linka Bordeaux – Bukurešť, autobus jede přes 50 hodin.

Nová linka vede přes pět hlavních měst: Varšavu, Vilnius, Rigu, Tallin a Helsinky, mezi Tallinem a Helsinkami překonává autobus Baltské moře trajektem. Autobus vyjíždí z Krakova v 7:25, v cílové stanici u vánoční vesničky Santa Clause v Rovaniemi je autobus druhý den ve 22:15. Ceny nejlevnějších jízdenek mezi Krakovem a hlavním městem Laponska se pohybují kolem tří tisíc korun. Jízdní řád je k dispozici například zde.

FlixBus vstoupil na finský trh v červenci 2023 se spojením z Varšavy do Vaasy. Nyní bylo do sítě linek přidáno 13 nových zastávek ve Finsku včetně letiště v Helsinkách.

Nové linky FlixBus v Polsku a Finsku. Foto: FlixBus

„Vidíme, jak oblíbené jsou naše spoje do Finska. Většina cestujících volí zastávky na kratších úsecích trasy. Na každé trase se najdou i tací, kteří se rozhodnou projet celou trasu. Neustále analyzujeme potřeby zákazníků a na základě nasbíraných dat jsme schopni zajistit, aby se nám podařilo projet celou trasu,“ říká Michał Leman, generální ředitel FlixBus v Polsku, na Ukrajině a v pobaltských zemích.

Tagy FlixBus nejdelší autobusové linky
19 komentářů