35,90 Kč za litr. Tank ONO zlevnilo benzín na úroveň před válkou na Ukrajině

Čerpací stanice Tank ONO. Foto: Tank ONOČerpací stanice Tank ONO. Foto: Tank ONO

Cena litru nafty u nejlevnější tuzemské sítě za měsíc spadla o osm korun.

Zlevňování pohonných hmot pokračuje. Řetězec čerpacích stanic Tank ONO, který je dlouhodobě na českém trhu nejlevnější, dnes zlevnil cenu litru benzínu na 35,90 Kč. Jde o stejnou cenu, kolik stál benzín 24. února 2022, kdy Rusko napadlo Ukrajinu a nastalo prudké zvýšení cen.

Vyplývá to z nového ceníku, který začal platit odpoledne. Ceny nafty zatím o tolik neklesly, i když ji řetězec dnes po pár dnech opět znovu výrazně zlevnil. Litr aktuálně stojí 37,90 Kč, před válkou i s vyšší spotřební daní stál 34,50 Kč.

Ceny pohonných hmot prudce padají poslední měsíc. V případě Tank ONO ještě 25. října stál litr nafty 45,90 Kč, tedy o osm korun více než nyní. Benzín stál o pět korun více než nyní.

Zlevňování, i když obvykle pomalejší, by mělo dorazit postupně i na další čerpací stanice. Boris Tomčiak ze společnosti Finlord minulý týden uvedl, že pokračuje pokles velkoobchodních marží na celém evropském trhu. U benzínu jsou už jenom o málo vyšší oproti dlouhodobému průměru. „Zlevňování pohonných hmot bude pokračovat. Do konce listopadu by cena nafty měla poklesnout o dalších 1,8 Kč za litr. U benzínu očekáváme pokles ceny o přibližně 1 Kč za litr,“ řekl minulý týdenl Tomčiak.

Od 5. prosince začne platit embargo EU na dovoz ropy a ropných produktů pomocí tankerů z Ruska. „Poslední informace ukazují, že evropským rafineriím se daří získávat ropu z jiných oblastí, a to především z USA, oblasti Perského zálivu či z Jižní Ameriky. Nicméně u nafty mohou na přelomu let nastat problémy se zásobováním,“ dodal Tomčiak.

Tagy ceny PHM Tank ONO
93 komentářů