28 hodin v autobuse. FlixBus spouští druhou nejdelší linku ve své síti, vede i přes Česko

Autobus v barvách FlixBusu v Praze. Autor: FlixBusAutobus v barvách FlixBusu v Praze. Autor: FlixBus

(Text aktualizován v 15:05) Společnost FlixBus zahájí příští středu provoz nové linky, která se stane druhou nejdelší v celé jeho

(Text aktualizován v 15:05) Společnost FlixBus zahájí příští středu provoz nové linky, která se stane druhou nejdelší v celé jeho síti. Spojí polskou vesnici Medyka na hranicích s Ukrajinou s nizozemským Rotterdamem. Podle jízdního řádu pojede autobus 28 hodin ve směru do Nizozemska, zpět na východ o dvacet minut déle. Spojení nabídne i nové možnosti pro cestují z Česka.

V Česku bude nová linka zastavovat v Ostravě, Olomouci a Praze. Pro obyvatele Ostravska a Olomoucka to znamená zcela nové přímé spojení do západního Německa, Belgie a Nizozemska.

„Mezinárodní linka mezi Polskem a Nizozemskem nabídne celou řadu nových destinací, současně ale navýšíme frekvenci některých spojení, která již v síti máme. Do Erlangenu se s námi mohou zákazníci dostat z Prahy dvakrát denně, do Bruselu nebo Cách až třikrát denně na přímém spoji,“ uvádí mluvčí FlixBusu Martina Čmielová. Dopravcem na lince bude polská společnost UNI-Bus se třináctimetrovými Irizary i6S.

FlixBus pokračuje v expanzi svých autobusových i vlakových spojů a propojování regionů napříč Evropou. Kromě zmíněných měst Rotterdam v Nizozemsku a Antverpy v Belgii patří mezi nové destinace na přímém spoji také Koblenz, Mohuč a Fürth v Německu. Autobusy budou dále stavět i v Bruselu, Cáchách, Frankfurtu nad Mohanem, Erlangenu a Norimberku.

V Praze budou autobusy stavět na Roztylech a po dobu rekonstrukce zličínského nádraží také na Stodůlkách. Ve směru do Německa budou spoje odjíždět z Prahy v nočních hodinách v 3.55 a 4.25 hod., do Frankfurtu a Mohuče dorazí kolem poledního, do Bruselu v 17.25, do Antverp v 18.30 a na konečnou do Rotterdamu v 20.00 hodin. Z Ostrava autobus odjíždí ve 23:23, z Olomouce v 0:35. Zpět autobus z Rotterdamu odjíždí v 8:00, do Prahy přijíždí v 0:05 na Stodůlky, pak odjíždí z Roztyl. V Olomouci bude autobus ve 3:55, v Ostravě v 5:05.

Směrem na Polsko se cestujícím otvírají nové destinace: Jastrzębie-Zdrój, Żory, Tarnov, Řešov, Přemyšl a Medyka, autobusy zastaví i v Katovicích a Krakově.

Dosud nejdelší trasou v síti FlixBus je linka Bukurešť – Bordeaux, kde autobus jede 51 hodin. Dříve vedla linka Sarajevo – Dortmund, která jezdí podle jízdního řádu 27 hodin a 10 minut.

Trasa nové linky: Medyka- Přemyšl – Rešov – Tarnów – Krakov – Katovice – Żory – Jastrzębie Zdrój – Ostrava – Olomouc – Praha – Norimberk – Fürth – Erlangen – Frankfurt – Mainz (Mohuč) – Koblenc – Cáchy – Brusel – Antverpy – Rotterdam.

(původně jsme uvedli, že půjde o nejdelší linku v síti FlixBus, za chybu se omlouváme)

Tagy FlixBus
54 komentářů