1910 metrů dlouhý vlak. Rhätische Bahn spojí sto vozů, chtějí pokořit rekord

Plakát k pokusu o nejdelší osobní vlak na světě. Foto: Rhätische BahnPlakát k pokusu o nejdelší osobní vlak na světě. Foto: Rhätische Bahn

Vstupenky budou v prodeji od úterý. Akce jsou součástí oslav 175 let švýcarské železnice.

V seznamu památek UNESCO zapsaná železnice ve švýcarském kantonu Graubünden Rhätische Bahn chystá na konec října velmi nezvyklou akci. Spojí celkem 25 jednotek Stadler Capricorn a pokusí se tak vytvořit nejdelší osobní vlak na světě.

Akce se uskuteční 29. října jako součást oslav 175. výročí švýcarské železnice. Vlak má mít celkem 100 vozů, bude měřit 1910 metrů. Pojede po části trati, která je považována za jednu z nejkrásnějších: z Predy bude sjíždět do Bergünu a dál do Filisuru, odkud by měl zajet i na známý viadukt Landwasser. Rhätische Bahn již uvedly, že úspěšně proběhly testy technické proveditelnosti. Akce má současně zvýraznit unikátní železnici. Vzhledem k řadě spirálovitých tunelů by měl být jeden vlak vidět z jednoho místa spojený na různých úsecích trati.

„Švýcarsko je železniční země jako žádná jiná. Letos slavíme 175 let švýcarských železnic. Tímto pokusem o světový rekord chce RhB a její partneři přispět a provést jízdu, která se dosud nikdy neuskutečnila,“ řekl šéf RhB Renato Fasciati.

RhB chystají od úterý prodej jízdenek a vstupenek na tuto akci, k dispozici mají být zde.

Tagy Rhätische Bahn RhB
21 komentářů