ZSSK zlevní na týden jízdenky o polovinu

Vlak ZSSK v Prešově. Foto: ŽSRVlak ZSSK v Prešově. Foto: ŽSR

Slovenský státní dopravce ZSSK od neděle 16. září až do soboty 22. září výrazně zlevní cestování vlakem. V rámci Evropského

Slovenský státní dopravce ZSSK od neděle 16. září až do soboty 22. září výrazně zlevní cestování vlakem. V rámci Evropského týdne mobility nabídne cestujícím ve většině vlaků padesátiprocentní slevu.

ZSSK chtějí akcí ukázat, že cestování vlakem je ohleduplnější k životnímu prostředí než jízda autem. Slevy budou platit ve všech osobních vlacích a regionálních expresech, na tratích Tatranských elektrických železníc a Ozubnicovej železnice rovněž zlevní o polovinu standardní jízdenky. Součástí nabídka je i bezplatná přeprava kol. „Chceme upozornit na možnost ekologické, ale i ekonomické alternatívy, kterou představuje jízda vlakem,“ řekl generální ředitel ZSSK Filip Hlubocký. Dopravce tak chce přilákat cestující, aby zkusili novou nabídku služeb a například častější takt mezi Bratislavou a okolními městy.

ZSSK podobou kampaň měla i loni, kdy se do ní zapojilo 150 tisíc cestujících. K akci Evropského týdne mobility se připojí na Slovensku i RegioJet. Ten bude vozit v sobotu 22. září cestující na trase mezi Bratislavou a Komárnem zcela zdarma.

České dráhy podle mluvčího Petra Štáhlavského Evropský týden mobility podporují účastí na konkrétních akcích. „Plošnou slevu podobného rozsahu nechystáme. Do týdne mobility nám ale zapadá i Národní den železnice v sobotu 22. září. V tento den tradičně nabízíme rozšířenou platnost Víkendové skupinové jízdenky. Běžně má platnost pro 2 dospělé a 3 děti, v sobotu 22. září bude tradičně jízdenka platit pro 5 dospělých osob,“ dodal Šťáhlavský.

Tagy České dráhy Evropský týden mobility RegioJet slovensko ZSSK
Žádné komentáře