Znojmo čeká tři týdny omezení na průtahu městem

Pražská ulice ve Znojmě. Foto: Google Street ViewPražská ulice ve Znojmě. Foto: Google Street View

Omezení potrvá tři týdny.

Řidiče a cestující čeká od pondělí třítýdenní omezení průjezdu městem. Důvodem je oprava silnice I/38, která vede městem. Znojmo je jedním z největších měst v zemi, které dosud nemá obchvat.

O zahájení prací informovalo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). V pondělí ráno začne opravovat okružní křižovatku na Mariánském náměstí a současně i poškozený povrch silnice I/38 v Pražské ulici v úseku v délce 1,2 km.

Podle Lucie Trubelíkové z týmu komunikace ŘSD je oprava povrchu vozovky v Pražské ulici již neodkladná. Práce budou rozděleny na dvě etapy, v nichž bude ulice Pražská průjezdná vždy jednosměrně. „V první etapě budeme opravovat směr do Znojma, který bude uzavřen. Jsou stanoveny objízdné trasy, které jsou různé pro vozidla s tonáží do 3,5 tun a nad 3,5 tun, viz mapky v příloze. Dokončení této opravy plánujeme 25. května,“ uvedla Trubelíková.

Mapy objízdných tras a změn v městské autobusové dopravě jsou na stránkách Znojma.

V koordinaci s uzavírkou ulice Pražské bude probíhat oprava povrchu vozovky okružní křižovatky na Mariánském náměstí. Oprava bude probíhat po polovinách, průjezd stavbou zůstane vždy zachován.

Tagy I/38 Ředitelství silnic a dálnic ŘSD Znojmo
7 komentářů