Zlínský kraj odstraní ostrůvek z křižovatky v Morkovicích, řidiči si pletli přednost v jízdě

Křižovatka ve městě Morkovice-Slížkovice. Foto: Ředitelství silnic Zlínského krajeKřižovatka ve městě Morkovice-Slížkovice. Foto: Ředitelství silnic Zlínského kraje

Stavba začne v září.

Ředitelství silnic Zlínského kraje chystá úpravu křižovatky dvou krajských silnic ve městě Morkovice-Slížany na Kroměřížsku. Z křižovatky ulic Komenského a 1. máje zmizí středový ostrůvek se stromem. Řidiči si tu pletli přednost v jízdě. Proměna vyjde na sedm milionů korun. Podle sčítání dopravy tu projede kolem 3 500 tisíce aut denně.

Silničáři křižovatku označují za problematickou. Přestavba křižovatky silnic II/428 a III/43346 v zastavěné části města má přinés přehlednější dopravní situaci. Dojde k vybudování křižovatky ve tvaru T. „Dosavadní stavební úprava křižovatky občas vedla některé motoristy, kteří přehlédli dopravní značku, k záměně vedlejší silnice za hlavní a k nedodržení přednosti v jízdě, několikrát i s následným střetem vozidel,“ uvedli silničáři ve zprávě k opravě.

Součástí akce budou i stavební úpravy přilehlých chodníků a nezpevněných ploch. Souběžně se stavbou město Morkovice-Slížany upraví sjezdy k sousedním nemovitostem a veškeré obruby podél silnic. V celém řešeném prostoru budou provedeny vegetační úpravy a další související stavební úpravy.

Zakázku za 6,736 milionu korun získala společnost Colas CZ. Stavební práce budou zahájeny začátkem září a ukončeny do tří měsíců od předání staveniště, tedy ještě v podzimním období 2023.

Stavba bude probíhat ve třech etapách za částečných uzavírek obou silnic. Doprava bude řízena pomocí světelného signalizačního zařízení nebo vedena po objízdných trasách.

Tagy Colas CZ Morkovice-Slížany Ředitelství silnic Zlínského kraje
38 komentářů