Zlínský kraj mění jízdní řády školních autobusů. Kvůli jejich přeplněnosti i včasnému dojezdu

Nové autobusy pro Arrivu ve Zlínském kraji. Foto: ArrivaNové autobusy pro Arrivu ve Zlínském kraji. Foto: Arriva

Úpravy jízdních řádů přinesou pro školáky většinou dřívější odjezdy.

Koordinátor veřejné dopravy Zlínského kraje mění od zítřka některé autobusové jízdní řády. Chce tím podle svého vyjádření předejít příliš vysokému počtu cestujících v některých vozidlech. Jde o reakci na první dny provozu ve školním roce, žáci se mají dostat do škol dříve.

„Na lince 155 z Lechotic do Holešova posuneme odjezd ranního školního spoje o 7 minut. Autobus tak bude z Lechotic nově vyjíždět už v 6:46 hodin, aby bylo zajištěno, že děti stihnou v Holešově začátek vyučování,“ řekl Martin Štětkář, jednatel společnosti.

Změny se týkají také několika spojů v okolí Valašského Meziříčí. Na lince 620 bude spoj 60 uspíšen na odjezdu z Rožnova pod Radhoštěm o 10 minut, odjede tedy v 7:08 hodin. Nově také vynechá zastávku Valašské Meziříčí, Hrachovec, cihelna; namísto ní obslouží zastávky Valašské Meziříčí, autobusová stanice a Valašské Meziříčí, Vsetínská. „Díky této změně se část cestujících z přeplněného spoje 81 na lince 120 přepraví právě linkou 620,“ dodal Štětkář.

Na lince 620 bude dále zrychlený spoj 35 s odjezdem v 6:48 hodin ze Vsetína do Valašského Meziříčí zastavovat nově také na zastávkách Bystřička, železniční stanice a Jarcová, rozcestí, aby ho využila i část cestujících z přeplněného spoje 55 linky 620.

Na lince 662 pak bude spoj 10 odjíždějící ze zastávky Prostřední Bečva, Kněhyně, Skokan na odjezdu uspíšen o 10 minut, tedy na 6:58, aby se v úseku Hutisko-Solanec ulevilo spoji 6 linky 661. „Aktuálními změnami vycházíme vstříc požadavkům obcí, které mají detailní přehled zejména o dopravě dětí do škol,“ vysvětlil Štětkář.

Tagy IDZK Integrovaná doprava Zlínského kraje Koved
11 komentářů