Zlín chce nový parkovací dům, hledá zhotovitele

Vizualizace plánovaného parkovacího domu v ulici Antonínova ve Zlíně. Zdroj: Statutární město ZlínVizualizace plánovaného parkovacího domu v ulici Antonínova ve Zlíně. Zdroj: Statutární město Zlín

Cílem je zkapacitnění parkování v lokalitě Antonínovy ulice.

Město Zlín vypsalo veřejnou zakázku na zajištění výstavby parkovacího domu v ulici Antonínova. Objekt bude mít nejméně dvě podlaží s kapacitou minimálně 40 stání. Zlínský magistrát o tom informoval v tiskové zprávě.

„Předmětem zakázky je snaha města Zlína o zkapacitnění parkování v této lokaci. Jelikož zde ale město nemá žádnou komerční nemovitost, vypsali jsme soutěž na stavbu parkovacího domu a dáváme možnost zastavět městský pozemek. Pokud se někdo přihlásí, tak by mělo v oblasti dojít k navýšení parkovacích stání,“ uvedl náměstek primátora Zlína pro dopravu Michal Čížek.

Umístění plánovaného parkovacího domu v ulici Antonínova ve Zlíně na mapě. Zdroj: Google Earth

Umístění plánovaného parkovacího domu v ulici Antonínova ve Zlíně na mapě. Zdroj: Google Earth

Podle Čížka se dodavatel smluvně zaváže poskytnout minimálně polovinu parkovacích míst veřejnosti. Druhou část bude moci využít pro abonenty.

Z profilu zadavatele vyplývá, že předmětem zakázky je rovněž vybudování inženýrských sítí, příjezdových a přístupových komunikací, pásů zeleně či zajištění provozu, užívání a údržba parkovacího domu po dobu 25 let.

Lhůta pro podání nabídek končí ve středu 3. dubna. Kritérii hodnocení budou cena a garantovaná doba dokončení.

Tagy parkovací dům parkování Zlín
20 komentářů