Zdvojené omezení na průtahu Libercem. Ke zbouranému mostu přibude čištění tunelu

Tunel v Liberci. Foto: FB stránky LiberceTunel v Liberci. Foto: FB stránky Liberce

Obě omezení na hlavním průtahu městem jsou jen pár set metrů od sebe.

Liberec čekají od středy na necelý týden podstatně větší komplikace na silnici I/35, která slouží jako hlavní průtah městem. K omezení provozu kvůli stavbě nového mostu přibude ještě o pár set metrů dál čištění tunelu. Kvůli tomu bude provoz sveden vždy jen do jednoho tubusu v režimu 1+1 jízdní pruh.

Obousměrný provoz bude veden vždy jedním tubusem v režimu 1+1. V pondělí 6. 6. v nočních hodinách budou servisní činnosti ukončeny, následně dojde k odstranění dočasného dopravního značení a od 7. 6. bude tunel opět průjezdný v plném profilu.

První čtyři dny (1.–4. 6.) bude údržba probíhat v tunelovém tubusu ve směru na Děčín a následně se na dva dny přesune do druhého tubusu ve směru na Turnov. „Nad rámec každoročního čištění tunelu zde bude také probíhat čištění a diagnostika kanalizace, geodetické práce, oprava výtluků a hlavní prohlídka. Činnosti jsou naplánované tak, aby dopravní omezení trvalo co nejkratší dobu,“ uvedlo ŘSD na svých stránkách.

Na silnici I/35 v Liberci je od března už výrazně omezen provoz ve směru od Turnova od sjezdu k ulici České Mládeže po Košickou, provoz běží v režimu 2+1 jízdní pruh. S výjimkou špiček nepřineslo omezení zásadnější komplikace v provozu.

Po skončení této akce příští rok si řidiči příliš neoddechnou. ŘSD plánuje celkovou rekonstrukci tunelu.

Tagy I/35 liberec Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
1 komentář