Žádné „Dámy a pánové“. Easyjet začne cestující oslovovat genderově neutrálně

easyJet a jeho Airbus A320. Foto: easyJeteasyJet a jeho Airbus A320. Foto: easyJet

Posádky letecké společnosti easyJet budou na palubě letadel vítat cestující oslovením, které nemá zdůraznit pohlaví pasažérů na palubě. Podle britského

Posádky letecké společnosti easyJet budou na palubě letadel vítat cestující oslovením, které nemá zdůraznit pohlaví pasažérů na palubě.

Podle britského listu Independent  už posádky dostaly pokyny, aby se vyvarovaly oslovením typu Dámy a pánové. Easyjet k tomuto kroku přistoupil poté, co si na jeho oslovení stěžoval na twitteru Andi Fugard. V údajích o sobě na twitteru se označuje jako non-binary, tedy člověk, který popírá systém dvou pohlaví.

Podle easyJetu firma vydala pokyny, že má palubní personál hromadně oslovovat cestujících například větou „Welcome everyone“, tedy vítající všechny na palubě. Takové přivítání je pohlavně neutrální. „Chceme, aby naše posádky přivítali skutečně každého na palubě a aby se každý cítil v letadle příjemně. Proto jsme vydali nové pokyny, jak se mají k zákazníkům chovat,“ uvedla firma v prohlášení.

K podobnému kroku přistoupila už dříve letecká společnost Air Canada, některé americké aerolinky už nabízí možnost uvedení neutrálního pohlaví Mx.

Tagy easyjet
127 komentářů